Επιλογές

Ποια είναι η εταιρεία «Καρώνης» που κάηκε από την πυρκαγιά στο Περιστέρι, με ζημιά δύο εκατομμύρια ευρώ (pics&vid)

Ποια είναι η εταιρεία «Καρώνης» που κάηκε από την πυρκαγιά στο Περιστέρι, με ζημιά δύο εκατομμύρια ευρώ (pics&vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε αποθήκη της γνωστής εταιρείας ηλεκτρικών ειδών Καρώνης, επί της Στυλιανού Γονατά στο Περιστέρι, ξέσπασε η φωτιά τα ξημερώματα. Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο γύρω στις 8:30 το πρωί ωστόσο οι ζημιές που υπέστη η αποθήκη της εταιρείας ήταν τεράστιες.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, κάνει λόγο για ζημιά που πλησιάζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα η φωτιά εκδηλώθηκε στην αποθήκη της γνωστής επιχείρησης στις 05:00, που βρίσκεται επί της οδού Στυλιανού Γονατά 16.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η καταστροφή στο ισόγειο του κτηρίου είναι πλήρης ενώ  δεν επεκτάθηκε στο υπόγειο του κτίσματος .
Από τις φλόγες όμως δεν γλύτωσαν ορισμένα σπίτια τα οποία βρισκόντουσαν σε κοντινή απόσταση από την αποθήκη. Σημειώθηκαν εξωτερικά ζημιές σε σπίτια που εφάπτονται στο κτήριο της αποθήκης, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε ένα ακατοίκητο διαμέρισμα.
Ο κ. Καρώνης ανέφερε πως ο πρώτος συναγερμός στην αποθήκη χτύπησε στις 05:00 τα ξημερώματα. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο ίδιος, εκτίμησε πως είχε μπει μία γάτα από την αλάνα που υπάρχει πίσω από το κτήριο.
«Ήμουν στο σπίτι μου και κοιμόμουν. Δεν έδωσα σημασία στο πρώτο χτύπημα. Το κτίριο δεν είναι ασφαλισμένο. Έχει καταστραφεί όλο το κτίριο[…] Έχει πυρασφάλεια, αλλά δεν λειτούργησε. Ωστόσο, ο δεύτερος συναγερμός που σήμανε στις 05:30 με θορύβησε. Αμέσως κατευθύνθηκα στο σημείο, όπου είδα ένα πυροσβεστικό όχημα».
Σύμφωνα με τον κ. Καρώνη, «το πυροσβεστικό όχημα ξέμεινε από νερό. Στη συνέχεια οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.
Ο γνωστός επιχειρηματίας Νίκος Καρώνης στο Epsilon TV και στην εκπομπή «Ξυπνάμε Μαζί» δήλωσε συντετριμένος «καταστράφηκα, κάηκε όλο το βιος μου[…] δεν είχα προλάβει να ασφαλίσω το κτήριο[…] δουλεύω από 16 χρονών παιδί, δεν πείραξα κανέναν»…

Ο επιχειρηματίας κάνει λόγο για ζημιά που πλησιάζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρεία, ξεκίνησε το 1965 από ένα απλό μαγαζί στην Αθήνα.

Σήμερα λειτουργεί σε ιδιόκτητο κατάστημα 3.000 τ.μ. με ιδιόκτητη αποθήκη 3.000 τ.μ. και απασχολεί πάνω από 32 εργαζομένους.

Ευρύτερα γνωστή έγινε από τα δώρα που προσφέρει, μέσω τηλεοπτικών εκπομπών.

Επιπλέον, η δυναμική ανάπτυξη της ΚΑΡΩΝΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε τα τελευταία χρόνια, την έχει καταστήσει κυρίαρχο στην αγορά των ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα.

Η εταιρεία εξειδικεύεται στην πώληση ηλεκτρικών συσκευών, μικροσυσκευών, τηλεοράσεων, κλιματιστικών και ηλεκτρικών ειδών β’ διαλογής και στην πώληση συσκευών με τον διακριτικό τίτλο Stock.

Δείτε το βίντεο  με τον Νίκο Καρώνη – Ιδιοκτήτης του Φερώνυμου Καταστήματος Ηλεκτρικών Συσκευών το 2014:
Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη
Δείτε ακόμη:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X