Επιλογές

Πρωτότυπη δημοσκόπηση: Που προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ και που η ΝΔ

Πρωτότυπη δημοσκόπηση: Που προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ και που η ΝΔ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μία διαφορετικού τύπου δημοσκόπηση παρουσιάζει η εφημερίδα Documento. Το κριτήριο της κατάταξης των ψηφοφόρων είναι το επαγγελματικό και το εισοδηματικό.

Η δημοσκόπηση έγινε σε ένα πολύ σημαντικό πολιτικό χρόνο, δηλαδή, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και τη συμφωνία του Eurogroup για την έξοδο από τα μνημόνια.

Στα γραφήματα αποτυπώνεται, όπως επισημαίνει ο Γιάννης Σκλίας , πολιτικός επιστήμονας της Voxpop Analysis, στη δημογραφική ανάλυση της ψήφου, η μάχη που γίνεται στα κοινωνικά στρώματα της μισθωτής εργασίας, προνομιακός χώρος του κυβερνητικού κόμματος αφού αποτελεί το χώρο που θέλει να εκφράσει.

Το γράφημα που αφορά τα εισοδήματα, σημειώνει ο κ. Σκλίας, συνιστά μια ένδειξη ταξικότητας της ψήφου χωρίς όμως να παίρνει μαζικά χαρακτηριστικά. Είναι προφανές όμως ότι στη μισθωτή εργασία και στα χαμηλά εισοδήματα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλύτερες επιδόσεις από ότι στο γενικό πληθυσμό, ενώ η Νέα Δημοκρατία αυξάνει τη διαφορά της στους ανέργους και στους συνταξιούχους, όπως και στα ψηλά εισοδήματα.

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου, οι συσπειρώσεις, οι μετακινήσεις αλλά και το πόσο επηρεάζει τη γνώμη των πολιτών το Μακεδονικό, στο Documento που κυκλοφορεί την Κυριακή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X