Επιλογές

Σκάνδαλο Novartis: Ο Φρουζής παίρνει 1,8 εκατ. ευρώ

Σκάνδαλο Novartis: Ο Φρουζής παίρνει 1,8 εκατ. ευρώ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τελικά οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αφεντικό της Novartis, είναι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος. Οχι μόνο έχει τη στήριξη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στο σκάνδαλο Novartis, αλλά επιπλέον θα πάρει και 1.800.000 ευρώ. Πως; Με τη ρύθμιση της κυβέρνησης ότι επιστρέφονται τα περιουσιακά στοιχεία που δεσμεύτηκαν μετά την πάροδο του 18μηνου. Και το 18μηνο από την εποχή που ασκήθηκαν διώξεις κατά του πρωταγωνιστή του σκανδάλου Novartis έχει παρέλθει.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η ΝΔ έχει έναν νυν και έναν πρώην υπουργό της υπό διερεύνηση και το ΚΙΝΑΛ έναν πρώην υπουργό της με ποινική δίωξη για το σκάνδαλο Novartis. Συνεπώς ο κάθε εχέφρων άνθρωπος θα αντιληφθεί πολύ εύκολα ότι είναι λογικό να ταυτίζονται πλήρως με τον άνθρωπο ο οποίος ως κατηγορούμενος μπορεί να πει ό,τι θέλει για να βελτιώσει τη θέση του στις δικαστικές εκκρεμότητες που έχει. Και ο Κωνσταντίνος Φρουζής απέδειξε ότι έχει μία τεράστια ικανότητα στις ντρίμπλες, ακόμα και αν πέφτει σε αντιφάσεις, που ενίοτε προσβάλουν τη νοημοσύνη του μέσου ανθρώπου.

Ετσι ενώ προχθές ο Κωνσταντίνος Φρουζής έλεγε πως πιέστηκε για τα 10 πολιτικά πρόσωπα από την Ελένη Τουλουπάκη, χθες έλεγε ότι δεν του έγινε ποτέ αναφορά σε ονόματα πολιτικών από την Ελένη Τουλουπάκη για να καταλήξει σήμερα (Παρασκευή) να πει ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι οι εισαγγελείς έστησαν σκευωρία.

Ενώ χθες είπε πως δε γνωρίζει τίποτα για πιέσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σε εισαγγελικούς λειτουργούς, σήμερα εκτίμησε πως «οι πολιτικοί αντίπαλοι των 10 έστησαν σκευωρία»!

Ενώ αρχικά έλεγε πως ουδέποτε κλήθηκε από τους εισαγγελείς να καταθέσει, χθες παραδέχθηκε ότι έχει καταθέσει τρεις φορές υπόμνημα και έδωσε εξηγήσεις στις εισαγγελικές αρχές.

Ενώ χθες ισχυριζόταν πως ο Νίκος Μανιαδάκης δεν ήταν συνεργάτης της Novartis και σήμερα παραδέχθηκε πως υπήρξε έμμισθος σύμβουλος της Novartis.

Ενώ χθες έδωσε «πάσα» σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα μιλώντας για επαφές του με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ, σήμερα αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως ήταν «συναντήσεις γνωριμίας προκειμένου να του θέσουμε θέματα του κλάδου μας», διευκρινίζοντας ότι «δεν υποβλήθηκε κανένα παράνομο αίτημα».

Και βέβαια, όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης αποσιώπησαν εντελώς ή πέρασαν στα «ψιλά» την ομολογία του Κωνσταντίνου Φρουζή, πως διοργάνωσε δείπνο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λίγο πριν τις εκλογές Σεπτεμβρίου του 2015, ώστε να τον βοηθήσει να εκλεγεί στην προεδρία της ΝΔ. Οταν έφυγε από τη Novartis του έστειλε με mail το βιογραφικό του να τον βοηθήσει να βρει δουλειά. Παρά ταύτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ισχυριστεί πως δεν γνώριζε τον Κωνσταντίνο Φρουζή.

Τελικά στο μόνο στο οποίο ήταν ξεκάθαρος και χωρίς αντιφάσεις σήμερα ο Κωνσταντίνος Φρουζής, ήταν ότι με τη διάταξη που ψήφισε προχθές η κυβέρνηση, θα  κάνει αίτηση να αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία, που ανέρχονται σε 1,8 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή με τρεις διώξεις στην πλάτη του και με τα όργια που αποκαλύπτονται στις δικογραφίες, ο Κωνσταντίνος Φρουζής μπορεί να πάρει πίσω 1,8 εκατ. ευρώ. Και το ερώτημα είναι προς τους φωστήρες της νέας ρύθμισης. Αν καταδικαστεί θα επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο το 1,8 εκατ. ευρώ.

Είναι κουίζ του εκατομμυρίου προς υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ…

Novartis: Αποκάλυψη «βόμβα» από μάρτυρα του FBI για τους ισολογισμούς

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X