Επιλογές

Σκάνδαλο Novartis: Το κόλπο με ληστεία 1.000.000 ευρώ

Σκάνδαλο Novartis: Το κόλπο με ληστεία 1.000.000 ευρώ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι απίστευτες οι αποκαλύψεις που γίνονται όσο προχωρά η έρευνα για το σκάνδαλο Novartis. Οι εισαγγελείς διαφθοράς πέφτουν από έκπληξη σε έκπληξη. Είναι απίστευτα τα κόλπα και οι τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι πρωταγωνιστές για να διοχετεύονται τα χρήματα, δηλαδή οι μίζες.

Δεν χρησιμοποιήθηκαν μόνο τραπεζικοί λογαριασμοί, ούτε μόνο οφσόρ εταιρείες, αλλά και ζεστό χρήμα μωβ χρώματος, στα οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν αδυναμία οι εγκληματικές οργανώσεις, οι έμποροι όπλων, ναρκωτικών και άλλοι που ασκούν παράνομες δραστηριότητες. Και ως γνωστόν για το λόγο αυτό σταματούν να τυπώνονται χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

Την τελευταία αποκάλυψη και πολύ εντυπωσιακή με μωβ χαρτονονομίσματα, που αγγίζει τα όρια της μυθοπλασίας χολυγουντιανής  γκαγκστερικής ταινίας, κάνει η Κυριακάτικη Kontranews. Η εφημερίδα που κυκλοφορεί την Κυριακή 17 Μαρτίου αποκαλύπτει ότι 1.000.000 ευρώ τοποθετήθηκαν σε σάκους για φύλαξη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τους σάκους με το 1.000.000 ευρώ τα πήρε το αφεντικό της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Κώστα Φρουζής και τα άφησε σε γνωστό εστιατόριο στο Κολωνάκι. Με σκοπό, όπως υποπτεύονται δικαστικοί κύκλοι να τους παραλάβει εκείνος που θα έπαιρνε τη μίζα ή άνθρωπος της εμπιστοσύνης του.

Ομως, φαίνεται πως κατά μυστηριώδη τρόπο τα λεφτά έκαναν φτερά. Και όπως αφήνεται να εννοηθεί δεν έφτασαν στον παραλήπτη, που όπως γίνεται αντιληπτό, εξυπηρέτησε τη Novartis.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η ληστεία του αιώνα. Αν, βεβαίως ήταν πραγματική ληστεία ή δεν ήταν σκηνοθετημένη για κάποιο σκοπό.

Τώρα οι εισαγγελείς Διαφθοράς καλούνται να λύσουν το γρίφο και να δώσουν απάντηση στη μυστηριώδη ληστεία του 1.000.000 ευρώ.

Πάντως, η υπόθεση της κλήσης πολιτικών προσώπων για  ανωμοτί κατάθεση έχει μπει στην τελική ευθεία. Ιδίως μετά και το πόρισμα που παρέδωσε η επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης.

Αν κλήση γίνει τώρα ή αργότερα θα εξαρτηθεί και από την παραμονή ή όχι της Ελένης Τουλουπάκη στη θέση της εισαγγελέα Διαφθοράς. Γιατί, όπως σας ενημερώσαμε, η θητεία της λήγει στις 31 Μαρτίου. Και το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει για να αποφασίσει αν θα ανανεωθεί η θητεία, αν θα παραταθεί ή αν θα αντικατασταθεί από άλλο εισαγγελέα.

Στην τελευταία περίπτωση, όπως γίνεται αντιληπτό, η υπόθεση της κλήσης των πολιτικών θα καθυστερήσει. Κι΄ αυτό μέχρι να ενημερωθεί ο ή η διάδοχός της. Η καθυστέρηση υπολογίζεται σε δύο ως τρεις μήνες λόγω και του τεράστιου όγκου της δικογραφίας.

Και όπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι η τελευταία επίθεση που δέχτηκε η Ελένη Τουλουπάκη για το σπίτι της, έχει άμεση σχέση με τη λήξη της θητείας της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X