Επιλογές

Συνταγματική Αναθεώρηση: Έτοιμη η ΝΔ να συζητήσει την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

Συνταγματική Αναθεώρηση: Έτοιμη η ΝΔ να συζητήσει την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Ευρυπίδης Στυλιανίδης κατά την εισήγησή του στην Ολομέλεια, η κυβερνητική πλειοψηφία να κάνει δεκτή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ -την οποία στηρίζει και το ΚΙΝΑΛ- για τη συνταγματική κατοχύρωση της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Έκπληξη ήρθε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος δήλωσε ότι η Ν.Δ είναι έτοιμη να συζητήσει την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ για λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία. “Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε” είπε ο κ. Στυλιανίδης με την αναφορά του να προκαλεί αίσθηση δεδομένου του ότι μέχρι σήμερα η Κ.Ο της Ν.Δ δεν είχε δείξει τέτοια διάθεση.

“Αναμφισβήτητα η Αναθεώρηση αυτή μπορούσε και έπρεπε να αλλάξει περισσότερα και καλύτερα. Κάποια στιγμή όλοι πιστέψαμε ότι δεν θα αλλάξει τίποτε. Τελικά όμως η κοινή προσπάθεια, το υψηλό επιστημονικό και πολιτικό επίπεδο διαλόγου, το κλίμα συνεννόησης και σύνθεσης που επικράτησε στην Επιτροπή, μας έδωσε αποτελέσματα πολύ παραπάνω από τις αρχικές προσδοκίες” είπε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας επικεντρώθηκε στους συμβιβασμούς, τη σύνθεση απόψεων και στις συμφωνίες οι οποίες επιτεύχθηκαν μεταξύ των δύο μεγαλυτέρων κοινοβουλευτικών ομάδων Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τον συμβιβασμό ως το ιδεώδες της Δημοκρατίας. “Με αυτό τον στόχο κινηθήκαμε. Η αναθεώρηση είναι προσπάθεια να εξελιχθούν, να διορθωθούν και ενδεχομένως να αποκατασταθούν οι ελλείψεις που η ίδια η ζωή επέβαλε από την τελευταία αναθεώρηση” είπε ο κ. Τζαβάρας τονίζοντας πάντως ότι η Βουλή απώλεσε μια ακόμα ευκαιρία για αναθεώρηση του άρθρου 16 για μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X