Επιλογές

Θεσσαλονίκη: Καταλήψεις και πορεία για τη Μακεδονία σήμερα από μαθητές

Θεσσαλονίκη: Καταλήψεις και πορεία για τη Μακεδονία σήμερα από μαθητές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για το μακεδονικό, τη Βόρεια  Ήπειρο αλλά ακόμα και για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα ετοιμάζουν κινητοποιήσεις και καταλήψεις μαθητές στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας για σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.

Τα τελευταία 24ωρα υπάρχουν διαδικτυακά καλέσματα για καταλήψεις σε σχολεία, με τους μαθητές να τα κοινοποιούν στο facebook και να ανεβάζουν ανακοινώσεις σε Instastory:

«Έκτακτο. Την επόμενη Πέμπτη 29/11 κάλεσμα για πανελλαδική κατάληψη σε όλα τα σχολεία της χώρας με θέμα εθνικά θέματα μακεδονικό, Κατσίφας και Β. Ήπειρος. Μιλήστε με όλοι με τα 15μελή σας και τους συλλόγους γονέων και κανονίστε την κατάληψη. Μη φοβάστε για ποινικά θέματα. Δεν υπάρχει ανησυχία» είναι μερικά από τα κείμενα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια για τις «εθνικιστικές καταλήψεις» για τη Μακεδονία

Για τη Θεσσαλονίκη, μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, το 3ο και 4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης και το 1ο και 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου έχουν δημιουργήσει μια σελίδα στο facebook με την ονομασία «Συντονιστική Μαθητική Επιτροπή για τη Μακεδονία».

Μέσα από αυτήν την σελίδα, έχουν δημιουργήσει εκδήλωση που προσκαλούνσήμερα όλους τους μαθητές στις 11.00 το πρωί στο άγαλμα Βενιζέλου, για να πραγματοποιήσουν πορεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά είναι τα σχολεία που θα κάνουν κατάληψη σήμερα Πέμπτη, καθώς μαθητές προετοιμάζονται εδώ και μια εβδομάδα φτιάχνοντας πανό και μεταδίδοντας την πληροφορία.

Όπως αναφέρουν πηγές, κατά 90% μαθητές θα κάνουν κατάληψη σε σχολεία του Ευόσμου, όπως το 6ο γυμνάσιο αλλά και στην Πολίχνη, στο 3ο ΓΕΛ.

Η λίστα με τα σχολεία που θα κάνουν κατάληψη μεγαλώνει συνεχώς και πολλοί μαθητές θεωρούν δεδομένο, ότι σήμερα θα έχουν λουκέτο στην εξώπορτα του σχολείο του.

Επεισοδιακή απόπειρα κατάληψης στην Πρώτη Σερρών

 

https://www.facebook.com/1556726637882944/videos/271285270093291/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X