Αναλύσεις

Το καθήκον του πολίτη μπροστά στην κάλπη

Το καθήκον του πολίτη μπροστά στην κάλπη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι μεγάλος μπελάς. Πονοκέφαλος. Να είσαι ενώπιον κρίσιμων εκλογών και να αμφιταλαντεύεσαι τι θα ψηφίσεις. Εσύ αναποφάσιστε ψηφοφόρε. Κι΄ εσύ που σκέφτεσαι την αποχή και θα πρέπει να αναθεωρήσεις τη θέση σου, αφού η συμμετοχή στα κοινά είναι υποχρέωση του πολίτη, σύμφωνα και με τους αρχαίους Ελληνες. Η αποχή καιη ιδιώτευση ήταν τουλάχιστον βλασφημία.

Τί θα κάνεις λοιπόν; Τί θα επιλέξεις και τί θα ψηφίσεις; Για τις ευρωεκλογές, για τις δημοτικές και πολύ περισσότερο για τις περιφερειακές.

Ο eretikos.gr δεν πρόκειται να σου υποδείξει ή να σου προτείνει σε ποιον θα ρίξεις το ψηφοδέλτιο. Δεν είναι η δουλειά του αυτή.

Μπορεί, όμως, να εκφράσει την άποψη ότι οφείλεις να επιλέξεις τους καλύτερους και όχι τους γνωστότερους. Να σταυρώσεις εκείνους που θα προσφέρουν έργο και όχι εκείνους που θα γεμίσουν τα αυτιά μας με φλυαρίες.

Στέκομαι ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Αττικής. Εσύ κάτοικε του λεκανοπεδίου, που ακόμα αμφιταλαντεύεσαι, θα κάνεις την επιλογή σου με κριτήριο το δημιούργημα των επικοινωνιολόγων ή με του έργου που έγινε και εκείνου ή εκείνης που δεσμεύεται ως υποψήφιος ή υποψήφια να κάνει.

Θα επιλέξεις εντυπωσιασμένος από το ψεύτικα τα λόγια, τα κούφια λόγια τα μεγάλα ή πληροφορημένος για το έργο που έχει ανάγκη η Αττική για να θωρακιστεί από την κλιματική αλλαγή και τα βίαια καιρικά φαινόμενα.

Θα παρασυρθείς από ανέξοδες μεγαλοστομίες που δεν εδράζονται πουθενά ή θα επιλέξεις συνειδητά εκείνον ή εκείνη,  που δεσμεύεται με πρόγραμμα συγκεκριμένο, σχέδιο και δράσεις που κλείνουν τις πληγές της Αττικής.

Μακρύς ο κατάλογος των θεμάτων, των αναγκών, των πληγών της Αττικής. Γι΄ αυτό οφείλουμε όλοι μας συνειδητά και όχι γελασμένοι από απατηλά επικοινωνιακά κόλπα να κάνουμε την επιλογή μας.

Γιατί η επόμενη περίοδος είναι κρίσιμη.Η Αττική δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει κάποια χρόνια ακόμα. Απαιτεί δράση, σχέδιο πρόγραμμα για να γίνει ευρωπαϊκή περιφέρεια. Αλλιώς θα μπλέξει άσχημα σε έναν τριτοκοσμικό κατήφορο.

Και τις συνέπειες ασφαλώς θα τις πληρώσουμε όλοι μας.

eretikos.gr

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X