Επιλογές

Τραγωδία: Πληροφορίες ανεβάζουν σε 10 τους νεκρούς

Τραγωδία: Πληροφορίες ανεβάζουν σε 10 τους νεκρούς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Διευρύνεται ο μακάβριος κατάλογος των θυμάτων από τις πυρκαγιές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επιβεβαιωμένα υπάρχουν 3 νεκροί, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό τους σε δέκα και γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας μίλησε για 7 νεκρούς διευκρινίζοντας ότι οι πληροφορίες είναι ανεπιβεβαίωτες.

Οι τραυματίες υπολογίζονται σε 56 από τους οποίους οι 11 σοβαρά είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Πάντως,  δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση από την ΕΛΑΣ ή την Πυροσβεστική.

Ο δήμαρχος Ραφήνας κ. Μπουρνούς από την πλευρά του, δήλωσε ότι είδε με τα μάτια του τέσσερις νεκρούς και εξέφρασε φόβους ότι θα είναι περισσότεροι.

Ενας κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον ΣΚΑΪ σε ζωντανή σύνδεση ανέφερε ότι μπροστά του είναι μια νεκρή γυναίκα και απηύθυνε έκκληση να έρθει ασθενοφόρο να την παραλάβει καθώς παρά το ότι είχε ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ πριν από μιάμιση ώρα δεν είχε έρθει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες 50 είναι μέχρι στιγμής οι εγκαυματίες που νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό, στο ΚΑΤ και το Σισμανόγλειο. Από τους τραυματίες οι 6  σε σοβαρή κατάσταση και είναι διασωληνωμένοι.

Περίπου στις 23:30 ένα 14χρονο κορίτσι εντοπίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στη θαλάσσια περιοχή στο Μάτι και πληροφορίες αναφέρουν ότι απεβίωσε.

Διασώθηκαν και 6 Γάλλοι υπήκοοι, οι οποίοι είχαν βγει σε μικρό όρμο στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Τραυματίας με εγκαύματα στο νοσοκομείο -Φωτογραφία: protothemaΤραυματίας με εγκαύματα στο νοσοκομείο -Φωτογραφία: protothema

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ασύμμετρη απειλή» και για δύσκολη νύχτα για την Αθήνα και την Ελλάδα. Ερωτηθείς αν βλέπει προσπάθεια αποσταθεροποίησης δεν το απέκλεισε: «Τώρα προέχει να δώσουμε την μάχη για τον έλεγχο των πυρκαγιών. Οταν έρθει η ώρα θα κάνουμε τις εκτιμήσεις που πρέπει» είπε.

«Αυτό που έχει σημασία τούτη την ώρα είναι η ανθρώπινη ζωή» είπε και πρόσθεσε: «Τα υλικά ξαναγίνονται, οι ανθρώπινες ζωές, όχι». Ζήτησε ψυχραιμία, υπευθυνότητα και εγρήγορση σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και ευχαρίστησε πυροσβέστες και εθελοντές για την αυτοθυσία που έδειξαν.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή για την Αττική, μία δύσκολη νύχτα για Ελλάδα. Πάνω από 600 άνδρες της πυροσβεστικής επιχειρούν με 300 οχήματα, ενώ υπάρχουν 3 μεγάλα μέτωπα, το ένα στον Κάλαμο το οποίο βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο. Τα 2 μέτωπα σε Κινέτα και Βουτζά δυστυχώς δεν είναι υπό έλεγχο, ευτυχώς όμως έχουν κοπάσει προς ώρας οι ισχυροί άνεμοι», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός στο Κντρο Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής -EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Ο πρωθυπουργός στο Κντρο Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής -EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στην σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής συντονίζουν το έργο της κατάσβεσης οι Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Τόσκας, καθώς και οι Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος και Χρήστος Σπίρτζης μαζί με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και τον γγ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη.

Ανήσυχος και προβληματισμένος ο Αλέξης Τσίπρας Ανήσυχος και προβληματισμένος ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλ. Τσίπρας από το αεροδρόμιο έσπευσε κατευθείαν στο Χαλάνδρι -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Ο Αλ. Τσίπρας από το αεροδρόμιο έσπευσε κατευθείαν στο Χαλάνδρι -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X