Επιλογές

Τσίπρας: Επιστρέψαμε… στην διαπλοκή και των αποζημιώσεων σε εργολάβους

Τσίπρας: Επιστρέψαμε… στην διαπλοκή και των αποζημιώσεων σε εργολάβους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει ένα πολύ σημαντικό δώρο στο νέο εθνικό εργολάβο, ο οποίος από τη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του μετρό, θα κερδίσει, μέσα από τις αποζημιώσεις, εκατομμύρια ευρώ στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών», κατήγγειλε σήμερα από την Θεσσαλονίκη, ο τέως Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την απομάκρυνση των αρχαίων από τον Σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα στη Θεσσαλονίκη  συνάντηση με τον τέως δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη και μέλη της Κίνησης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με τους οποίους συναντήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για επιστροφή στην απομάκρυνση και επανατοποθέτηση των αρχαίων, που ανακοίνωσε στην 84η ΔΕΘ, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι «πισωγύρισμα» και χαρακτήρισε ότι είναι«πλήγμα» για τα αρχαία. Ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε βρει τη λύση «και αρχαία και μετρό».

«Δώρο Μητσοτάκη σε νέο εθνικό εργολάβο» 

«Ο Πρωθυπουργός, από την ΔΕΘ και έδωσε “πάσα” στον νέο εθνικό εργολάβο παραδεχόμενος καθυστερήσεις που δεν υπάρχουν[…] ο οποίος από αυτή την καθυστέρηση θα κερδίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ίσως περισσότερα από όσα θα διεκδικούσε αν τον αφήναμε και δεν τον σταματούσαμε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να αυξήσει τα διόδια στην Αττική οδό», σημείωσε για την απόφαση Μητσοτάκη και συνέχισε:

«Αυτή είναι η πραγματικότητα.[…] Επιστρέψαμε, δυστυχώς, στην κανονικότητα της διαπλοκής και των αποζημιώσεων σε εργολάβους, στην “πλάτη”, όμως, των αναγκών των πολιτών της Θεσσαλονίκης[…]δεν κατάλαβε πώς προέκυψε αυτή η απόφαση, το θέμα ήρθε ”από το πουθενά” » .

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό, της κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ,το μετρό θα ήταν έτοιμο στα τέλη του 2020, χωρίς τον Σταθμό «Βενιζέλου», ο οποίος θα ήταν έτοιμος έναν χρόνο αργότερα. Με τη λύση της απομάκρυνσης και επανατοποθέτησης το όλο έργο θα καθυστερήσει και θα είναι έτοιμο το 2023, όπως σημείωσε.

Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Τσίπρας σε Μπουτάρη: Ήρθα με το μετρό για αυτό άργησα

3.500 μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βόρειου Αιγαίου το Σεπτέμβριο

Πειραιάς: Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε σε κοντέινερ με μπανάνες

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X