Επιλογές

Τσίπρας: Να κρατήσουμε τη σημαία της πράσινης Αριστεράς

Τσίπρας: Να κρατήσουμε τη σημαία της πράσινης Αριστεράς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το σύνθημα της πρώτης μεγάλης πανελλαδικής συνάντησης της Προοδευτικής Συμμαχίας, που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, την οποία χαιρέτισε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν «Ενώνουμε δυνάμεις για την Ελλάδα των πολλών και την Ευρώπη των λαών».

«Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι τα δύο ιστορικά γεγονότα που αναδιατάσσουν αντικειμενικά τις πολιτικές προτεραιότητες και τις τοποθετήσεις όλων», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια πρώτης μεγάλης πανελλαδικής συνάντησης της Προοδευτικής Συμμαχίας, που ξεκίνησε στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

«Και ταυτόχρονα, η άνοδος της ακροδεξιάς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθιστά ακόμα πιο αναγκαία τη διαμόρφωση μιας συλλογικής προοδευτικής απάντησης», επισήμανε.

Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

«Όμως, η ακροδεξιά που ντύνεται τον αντισυστημικό μανδύα, όπου διαχειρίζεται εξουσία είναι πιο συστημική από τους συστημικούς. Γιατί εκτός από το να κυνηγάνε πρόσφυγες πρόσφυγες και να υψώνουν φράκτες.

Συρρικνώνουν ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα. Καταργούν το 8άωρο θεσπίζοντας το 12ωρο εργασίας. Διαλύουν εργασιακά δικαιώματα απελευθερώνοντας τις απολύσεις. Και την ίδια στιγμή που απολαμβάνουν το δικαίωμα τους να λαμβάνουν πόρους από την ΕΕ, παριστάνουν τα κοκκόρια όταν έρχεται η ώρα να συζητήσουμε για τις υποχρεώσεις τους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει λοιπόν να το πούμε καθαρά. Πρόκειται περί πολιτικών απατεώνων. Δημαγωγών, λαϊκιστών, ακραίων που το σχέδιο τους είναι μια Ευρώπη ακραία συντηρητική, διαιρεμένη, περίκλειστη.
Την Ευρώπη όπου όλοι θα είναι εναντίον όλων. Και ένα τόσο φρικτό σχέδιο δεν μπορεί παρά να έχει αντίστοιχα μέσα για την επικράτηση του. Μιλώ για μεγάλο μέρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με τον κ. Μητσοτάκη να είναι δυστυχώς στη πρώτη γραμμή μεταξύ αυτών.

Μιλώ για αυτούς που εδώ και καιρό προσπαθούν να διαγράψουν υποτίθεται τον Όρμπαν, αλλά για κακή τους τύχη οι βουλευτές του είναι ακόμα μέλη της Ευρωομάδας τους. Αυτούς που με μπροστάρη τον κ. Βέμπερ, επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Ελλάδα γιατί απειλούμε, λένε την ευρωπαϊκή συνοχή. Αυτούς που το 2015 έδιναν αγώνα για φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, για να τιμωρηθούμε τόσο εμείς όσο και ο λαός που μας που ύψωσε το κεφάλι στην Ευρώπη της λιτότητας», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ακροδεξιός παροξυσμός και πρόγραμμα κοινωνικής ισοπέδωσης από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη»

Συνεχίζοντας τη σκληρή κριτική στον κ. Μητσοτάκη, μίλησε για διαρκή ακροδεξιό παροξυσμό από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ένα κόμμα της κεντροδεξιάς «που έχει μετατραπεί σε ένα υβρίδιο επιθετικού νεοφιλελευθερισμού και άκρατου εθνικισμού, που πολιτεύεται μονάχα με ψέματα, fake news, λάσπη». «Θα δώσουμε τη μάχη με ένα οικονομικό κατεστημένο που κρύβεται πίσω από την κουρτίνα», όχι μόνο με τον κ. Μητσοτάκη, σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Σχολίασε ότι δεν αναφέρεται φωναχτά στο πρόγραμμα του «μην τυχόν και ακούσει ο λαός και ανατριχιάσει», «αλλά όσο χρειάζεται για να ακούν οι χορηγοί του».

Σημείωσε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι βαθιά αντιλαϊκό, περιγράφοντας ένα πρόγραμμα κοινωνικής ισοπέδωσης, με:

Ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, απορρύθμιση της εργασίας, συρρίκνωση των μισθών, διευρυμένη φοροαποφυγή του μεγάλου πλούτου, διάλυση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και θέσπιση ασφαλιστικού Πινοσέτ, απολύσεις στο δημόσιο, επαναφορά του κανόνα 1 πρόσληψη προς 5 αποχωρήσεις στο δημόσιο, που θα έχει άμεση επίπτωση στη δημόσια υγεία, στη παιδεία και τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Υποστήριξε ότι επειδή αυτό το πρόγραμμα προκαλεί ανατριχίλα στις λαϊκές τάξεις, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή σε αυτές μέσα από τη ρητορική της ακροδεξιάς και του εθνικισμού. Ρητορική στην οποία, όπως είπε, έχουν ρίξει όλη τους τη δυναμική στη διχαστική ρητορική, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ψήφος στη ΝΔ, είναι ψήφος στον Βέμπερ, στην Ευρώπη των Μνημονίων και του εθνικισμού»

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι η Ευρωπαϊκή Δεξιά και η Ακροδεξιά είναι αντίθετη ακριβώς σε αυτά τα σημεία και το αντικοινωνικό της όραμα εκφράζεται στο πρόσωπο του υποψηφίου του ΕΛΚ για την Προεδρία της Κομισιόν, κ. Βέμπερ, «ο οποίος έχει χτίσει πολιτική καριέρα στη Γερμανία προσβάλλοντας και απαξιώνοντας τον ελληνικό λαό και τις θυσίες του». Δεν μου προκαλεί έκπληξη που τον στηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, είπε.

Συνεπώς, τόνισε «ψήφος στη ΝΔ, είναι ψήφος στο ανθέλληνα Βέμπερ που ήθελε έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ», «σημαίνει ψήφος στην Ευρώπη των μνημονίων, του ΔΝΤ, του διχασμού, του εθνικισμού». «Για το λόγο αυτό, η μάχη στην Ελλάδα είναι κομβική για την εξέλιξη των πραγμάτων στην Ευρώπη», τόνισε.

«Είμαστε εδώ για να υψώσουμε τοίχο στη Χρυσή Αυγή και στις φασιστικές συμμορίες που σπέρνουν το τρόμο στους αδύναμους. Στην Ελλάδα των χιλιάδων νεκρών ηρώων, θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, ναζιστικό κόμμα δεν έχει θέση», είπε ο Αλ. Τσίπρας, για να υπογραμμίσει:

«Η Χρυσή Αυγή θα ξαναγυρίσει εκεί που της αξίζει, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!».

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προσωράμε μπροστά με μεγαλύτερη ορμή, δύναμη και αποφασιστικότητα. Είμαστε εδώ. Πιστοί στο κάλεσμα της ιστορίας. Σε έναν τόπο όπου πάντα οι δυνάμεις της συντήρησης ήθελαν να διχάζουν το λαό και να κρατούν την Ελλάδα στο παρελθόν», ανέφερε μεταξύ άλλων

Δείτε ακόμη:

Τραγωδία στο Χαλάνδρι: Το παρελθόν του 27χρονου και τα δάκρυα των αστυνομικών

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X