Διεθνή

Τζιχαντιστές εκτέλεσαν 11 εργάτες που εγκαθιστούσαν καλώδια οπτικών ινών

Τζιχαντιστές εκτέλεσαν 11 εργάτες που εγκαθιστούσαν καλώδια οπτικών ινών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια ομάδα τζιχάντ, που συνδέεται με την IS, σκότωσαν την Τρίτη 11 εργάτες που εγκαθιστούσαν καλώδια οπτικών ινών στην βορειοανατολική Νιγηρία, ανέφερε το AFP.

Συγκεκριμένα, οι μαχητές της ισλαμικής επαρχίας της επαρχίας της Δυτικής Αφρικής (ISWAP) άνοιξαν πυρ εναντίον των εργαζομένων καθώς έβαζαν καλώδια οπτικών ινών τηλεπικοινωνιών στο χωριό Wajirko, 150 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα του Borno Maiduguri.

«Οι αντάρτες ήρθαν το πρωί και άνοιξαν πυρ εναντίον των εργαζομένων, σκοτώνοντας 11 και τραυματίζοντας πολλούς», ανέφερε ο ηγέτης της πολιτοφυλακής Μουσταφά Καρμίμπε .

Είπε ότι τα θύματα ήταν ντόπιοι που εργάζονταν σε μία εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

«Οι τζιχάντ είχαν προειδοποιήσει τους εργάτες να σταματήσουν να εργάζονται για την τοποθέτηση των καλωδίων αλλά αγνόησαν την προειδοποίηση επειδή χρειάζονταν χρήματα για να τροφοδοτήσουν τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Karimbe από την πόλη Biu, 50 χιλιόμετρα μακριά.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην κοντινή πόλη Damboa, είπε.

Οι τζιχαντιστές«ήρθαν» τρεις φορές και προειδοποίησαν τους εργάτες να σταματήσουν το έργο που θεωρούσαν ως απειλή, δήλωσε ο κάτοικος Bukar Maduye.

«Οι άνθρωποι μας λιμοκτονούν και η τοποθέτηση των καλωδίων παρέχει σε μερικούς από εμάς μια καλή πηγή εισοδήματος και γι ‘αυτό αγνοήσαμε την προειδοποίηση», δήλωσε ο Maduye.

Το ISWAP είναι γνωστό ότι έχει ισχυρή παρουσία στο Wajirko και τις γειτονικές περιοχές παρόλο που βρίσκεται κοντά στο δάσος Sambisa, το κύριο θύλακα των αντίπαλων των τζιχαντιστών της Boko Haram.

Οι τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από το ΙS έχουν πραγματοποιήσει αρκετές επιθέσεις και στοχεύουν τα στρατεύματα της Νιγηρίας στην περιοχή.

Τον Απρίλιο, οι μαχητές λεηλάτησαν και έκαψαν στρατιωτική βάση στο Wajirko, μετά από σκληρές μάχες με στρατιώτες που αναγκάστηκαν να αποσυρθούν.

Έκτοτε, τα στρατεύματα εγκατέλειψαν τη βάση και το χωριό έμεινε χωρίς προστασία, σε  επιθέσεις των τζιχαντιστών.

Τον Ιούνιο, τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα ISWAP σε στρατιωτική περιπολία κοντά στο χωριό.

Το ISWAP χωρίστηκε από το Boko Haram το 2016 λόγω ιδεολογικών διαφορών και τις αδιάκριτες επιθέσεις του απέναντι στους πολίτες.

Η σύρραξη έχει εξαπλωθεί και σε γειτονικές χώρες, στον Νίγηρα, το Τσαντ και το Καμερούν.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Έγκυος 9 μηνών τραυματίστηκε σε τροχαίο, νεκρό το έμβρυο

Εκδιδόμενη βγήκε στον φωταγωγό για να αποφύγει την Αστυνομία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X