Ελλάδα

Ελληνες οι διασημότεροι άνθρωποι του κόσμου

Ελληνες οι διασημότεροι άνθρωποι του κόσμου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ας σηκώσουμε λίγο το κεφάλι. Ας είμαστε λίγο υπερήφανοι. Η πατρίδα αυτή έχει βγάλει σπουδαίους άνδρες. Και μάλιστα αναγνωρίζονται από τον κόσμο όλο, αφού Ελληνες είναι οι πιο διάσημοι στον πλανήτη.

Ενα από τα σημαντικότερα και πιο ονομαστά πανεπιστήμια του κόσμου, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, γνωστότερο ως ΜΙΤ, συγκέντρωσε στοιχεία και ηλεκτρονικά δεδομένα προκειμένου να βρει τις διασημότερες προσωπικότητες της Παγκόσμιας Ιστορίας.

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα Pantheon, που ανήκει στο MIT δημιούργησε, για τις περισσότερες χώρες και πόλεις του πλανήτη, μία λίστα με τις δέκα διασημότερες προσωπικότητες που έζησαν σε αυτές, ανάμεσα στο 4.000 π.Χ μέχρι και το 2010 μ.Χ. Υπάρχει μία παγκόσμια λίστα η οποία κατατάσσει τους διασημότερους ανθρώπους όλου του πλανήτη και αυτή είναι… ελληνική υπόθεση. Εξι στους δέκα είναι Ελληνες. Μάλιστα στις δύο πρώτες θέσεις συναντάμε τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα.

Εκτός από τη γενική δεκάδα, μπορεί κανείς να αναζητήσει τους δημοφιλέστερους ανθρώπους στην ιστορία της κάθε χώρας ανά κατηγορία (π.χ πολιτικός, φιλόσοφος, συγγραφέας, ποδοσφαιριστής κ.ά.)

Η μεθοδολογία υπολογίζει το πόσο διάσημος θεωρείται κάποιος, από τον αριθμό των γλωσσών στις οποίες έχουν μεταφραστεί τα στοιχεία του στη Wikipedia, και το πόσες φορές έχουν ανοιχτεί συνολικά οι σελίδες αυτές (pageviews).

Στην παγκόσμια λίστα λοιπόν η κορυφή, όπως είπαμε, είναι ελληνική καθώς εκεί βρίσκουμε τον φιλόσοφο Αριστοτέλη, ο οποίος ακολουθείται από τον δάσκαλό του Πλάτωνα, ενώ στη δεκάδα υπάρχουν ακόμα οι Σωκράτης, Μέγας Αλέξανδρος Όμηρος και Πυθαγόρας.

Αναλυτικά η παγκόσμια λίστα:

  1. Αριστοτέλης
  2. Πλάτωνας
  3. Ιησούς Χριστός
  4. Σωκράτης
  5. Μέγας Αλέξανδρος
  6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι
  7. Κομφούκιος
  8. Ιούλιος Καίσαρας
  9. Όμηρος
  10. Πυθαγόρας

Αναλυτικά η λίστα που αφορά την Ελλάδα:

  1. Αριστοτέλης
  2. Πλάτωνας
  3. Σωκράτης
  4. Μέγας Αλέξανδρος
  5. Πυθαγόρας
  6. Σοφοκλής
  7. Ιπποκράτης
  8. Επίκουρος
  9. Σαπφώ
  10. Αισχύλος

Μυστήριο αποτελεί το ότι ο Όμηρος δεν βρίσκεται στην ελληνική λίστα.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία ανά χώρα εδώ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X