Επιστήμη

Σκανδαλο Novartis: Ερχεται καμπάνα για πρώην υπουργό

Σκανδαλο Novartis: Ερχεται καμπάνα για πρώην υπουργό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαλεύκανση του σκανδάλου Novartis. Η εισαγγελέας διαφθοράς αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να καλέσει πρώην υπουργό Υγείας να καταθέσει ως ύποπτος για δωροδοκία και ξέπλυμα “μαύρου χρήματος”.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τον εν λόγω υπουργό η δικογραφία θα σταλεί άμεσα στη Βουλή. Και βεβαίως θα ζητηθεί η άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι χάρη και στη βοήθεια του FBI  έχουν βρεθεί στοιχεία για παθητική δωροδοκία, καθώς και για  ξέπλυμα “μαύρου χρήματος”.

Αν οι πληροφορίες είναι ακριβείς, αυτό σημαίνει ότι ο εν λόγω υπουργός δύσκολα θα μπορέσει να γλιτώσει από την τσιμπίδα του νόμου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι σε δεύτερη φάση θα κληθεί δεύτερος υπουργός από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Συνολικά τα πολιτικά πρόσωπα που θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης είναι πέντε. Αλλοι πέντε πολιτικοί από τους δέκα των οποίων τα ονόματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναμένεται να απαλλαγούν.

Πάντως, αξίζει να επισημανθεί και η αλλαγή στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελλη Στάη στο Open. Εκεί για πρώτη φορά παραδέχτηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο Nonartis, παρότι πάλι έκανε λόγο για σκευωρία. Η αλλαγή θέσης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι χωρίς λόγο. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι κάτι περισσότερο γνωρίζει γι΄ αυτό και πρόσθεσε ότι κανείς δεν είναι αθώος εκ των προτέρων.

Οπως γίνεται αντιληπτό από τη στιγμή που η εισαγγελέας Διαφθοράς αρχίσει να καλεί πρώην υπουργούς ως ύποπτους για ξέπλυμα χρήματος και παθητική δωροδοκία, αναμένεται να προκληθούν στο πολιτικό σύστημα σεισμικές δονήσεις με απρόβλεπτες προς το παρόν συνέπειες.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπάρχει σκάνδαλο Novartis!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X