Σχόλια

Εποχή της μάζας ή της αμάθειας;

Εποχή της μάζας ή της αμάθειας;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φανατισμός, κόμματα, συμφέρον κυριαρχούν ακόμα και στις νέες γενιές. Μαθητές και φοιτητές επιλέγουν παρατάξεις και κόμματα γνωρίζοντας την ιδεολογία τους ή και όχι.

Υπάρχουν όμως αυτές οι ιδεολογίες των παρατάξεων ή έχουν αλλοτριωθεί από παλαιότερα μέχρι σήμερα; Ζούμε στην εποχή της μάζας όπου ότι γίνεται της «μόδας» υποστηρίζεται από την πλειοψηφία δίχως να γνωρίζουμε το νόημα.

Γράφει η Ευαγγελία Ιακωβίδου

Παρασυρόμαστε από την μάζα και ξεχνάμε την έννοια του σωστού και του λάθους , κινούμαστε προς μία κατεύθυνση που δεν ξέρουμε τον προορισμό.

Πίσω από κάθε ένα κόμμα και παράταξη υπάρχουν αδιαμφισβήτητα κάποια συμφέροντα.

Συμφέρον για δημόσιες σχέσεις, φήμη, σημειώσεις σχολών και οτιδήποτε άλλο. Οι νέοι ξεχνάμε να λειτουργήσουμε ορθολογικά και χρησιμοποιούμε όσα ακούμε μέσα από το σπίτι μας. Είμαστε οι γονείς μας ή τα παιδιά που πρέπει να σκεφτούμε το καλό μίας χώρας που σε λίγα χρόνια θα κυβερνάται από συνομηλίκους μας;

Αυτό το ερώτημα δεν απαντάται συνήθως στο μυαλό κανενός. Υποστηρίζουμε τις απόψεις που είχε και έχει η οικογένεια μας , τις απόψεις που γίνονται της μόδας από την παρέα μας και από την πλειοψηφία των νέων, εμείς όμως σαν νέοι οφείλουμε να ενημερωθούμε σωστά.

Αναρχία, κουμμουνισμός, αριστερά, δεξιά και κάθε άλλο , πόσοι νέοι γνωρίζουν για την πραγματική τους σημασία, το πώς ξεκίνησε η ιδεολογία αυτών και όχι το πώς έχει καταλήξει σήμερα;

Ενηλικιωνόμαστε και νομίζουμε ότι είμαστε ανεξάρτητοι, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε  άβουλα όντα που ακολουθούν στερεότυπα άλλων γενιών και μια μαζοποίηση που βασίζεται στην παραπληροφόρηση.

Ξαφνικά οι αναρχικοί έγιναν ρατσιστές και οι κομμουνιστές μπαχαλάκηδες.

Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Να γίνουμε η γενιά που δεν θα υποκινείται από γνώμες άλλων, αλλά από το συμφέρον της δικής μας γενιάς για μία πατρίδα, που αύριο να κυβερνούμε εμείς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X