Eretiki Κουζίνα

Φασολάκια λαδερά

Φασολάκια λαδερά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φασολάκια λαδερά: Άλλο ένα υπέροχο, κλασικό και υγιεινό λαδερό πιάτο, που έχει κάνει την Ελληνική μεσογειακή κουζίνα τόσο διάσημη!

Είμαστε προσεκτικοί κατά το ανακάτεμα γιατί σπάνε εύκολα.

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. φασολάκια (έτοιμα κατεψυγμένα ή 1 κιλό περίπου ακαθάριστα)

100 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 πατάτες μέτριες, κομμένες σε μεγάλα καρέ

1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες

½ κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

200 γρ. ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη

400 ml νερό, ζεστό

Μαϊντανό

10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα κατεψυγμένα φασολάκια, παρακάμπτετε αυτό το βήμα. Πλένουμε καλά τα φασολάκια και τα καθαρίζουμε κόβοντας τις δυο άκρες με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού. Αφαιρούμε επίσης τα νεύρα που μπορεί να έχουν στο πλάι και αν τα φασολάκια είναι μεγάλα στο μήκος τα σπάμε στη μέση.

2Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και το καρότο. Τα σοτάρουμε για 6 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
3Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
4Αυξάνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια προς δυνατή και προσθέτουμε τα φασολάκια. Ανακατεύουμε συχνά και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά.
5Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το ζεστό νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά χωρίς καπάκι.
6Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό και μαγειρεύουμε ακόμα 10 λεπτά. Σε αυτό το σημείο, ελέγχουμε την πυκνότητα της σάλτσας και την τραγανότητα από τα φασολάκια. Αν κριθεί απαραίτητο βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη προσθέτοντας ελάχιστο νερό.
7Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το δυόσμο, αφήνουμε λίγο τα φασολάκια να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Πηγή: #tsoulotip

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X