Eretiki Κουζίνα

Η υπόγεια ταβέρνα του Κώστα Βάρναλη και ο Θανάσης στη λίστα του Taste Atlas με τα 150 πιο θρυλικά εστιατόρια στον κόσμο

Η υπόγεια ταβέρνα του Κώστα Βάρναλη και ο Θανάσης στη λίστα του Taste Atlas με τα 150 πιο θρυλικά εστιατόρια στον κόσμο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ετήσια λίστα του παγκοσμίου φήμη Taste Atlas περιλαμβάνει τα 150, καλύτερα, θρυλικά εστιατόρια παγκοσμίως, το καθένα από τα οποία προσφέρει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι που αξίζει απολύτως να ξεκινήσετε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας.

Όπως σημειώνεται στο εισαγωγικό τους σημείωμα αυτά δεν είναι απλά μέρη για να πάρετε ένα γεύμα, αλλά προορισμοί από μόνοι τους, συγκρίσιμοι με τα πιο διάσημα μουσεία, γκαλερί και μνημεία του κόσμου. Κάθε ένα έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, αποφεύγοντας τα μοντέρνα τεχνάσματα υπέρ της παραδοσιακής, υψηλής ποιότητας κουζίνας.

Όπως η επίσκεψη στο παλάτι Schönbrunn στη Βιέννη, η εξερεύνηση των αρχαίων ερειπίων της Πομπηίας στη Νάπολη ή η θέα στο αινιγματικό χαμόγελο της Μόνα Λίζα στο Παρίσι αποτελούν βασικές εμπειρίες για την απορρόφηση της πολιτιστικής κληρονομιάς αυτών των πόλεων, έτσι και οι γαστρονομικές περιπέτειες της γευσιγνωσίας Σνίτσελ Figlmuller, απολαμβάνοντας μια πίτσα Napoletana στο da Michele ή απολαμβάνοντας το confit de canard στο Bouillon Chartier. Η παράκαμψη οποιουδήποτε από αυτά τα ξεχωριστά γαστρονομικά ή πολιτιστικά ορόσημα σημαίνει ότι χάνετε μια βασική πτυχή της ζωντανής ιστορίας, της παράδοσης και της τοπικής γεύσης κάθε πόλης.

Ειλικρινές, χωρίς νόημα φαγητό

Από μικρά, οικογενειακά εστιατόρια μέχρι αξιόλογα καταστήματα με αστέρια Michelin, όλα αυτά τα εστιατόρια μοιράζονται τη δέσμευσή τους για τη γαστρονομική αυθεντικότητα. Εδώ, το επίκεντρο είναι το πραγματικό φαγητό με έντονες γεύσεις, χρησιμοποιώντας συχνά παραδοσιακές συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά.

Περνάμε σε όλες τις ηπείρους, εξερευνώντας τα πάντα, από ταβέρνες με χαμηλό φωτισμό στην Ισπανία και ρουστίκ τρατορίες στην Ιταλία, έως πολυσύχναστους πάγκους μικροπωλητών στην Ασία και φιλόξενα γαλλικά μπιστρό. Κάθε εστιατόριο έχει τη δική του ιστορία, διατηρώντας τον πολιτισμό του, τηρώντας τις παραδόσεις και δημιουργώντας μόνιμες αναμνήσεις.

Πρόκειται για εγκαταστάσεις που έχουν παραμείνει επίκαιρες και χαίρουν μεγάλης εκτίμησης σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο γαστρονομικό τοπίο. Η λίστα μας γιορτάζει αυτά τα διαρκή είδωλα της γαστρονομίας, τα εστιατόρια που δίνουν προτεραιότητα στην ουσία από το σόου, που σερβίρουν τίμιο, χωρίς νόημα φαγητό που είναι απλά απολαυστικό.

Σε αυτή την παγκόσμιας εμβάλειας λίστα περιλαμβάνονται και τρεις προορισμοί στην Αθήνα, που πάντως δεν βρίσκονται ιδιαιτέρως ψηλά. Είναι πάνω από την 100η θέση.

  • Η υπόγεια ταβέρνα Δίπορτο, το παλιότερο εστιατόριο της Αθήνας που έχει ιδρυθεί το 1887 η οποία προτείνεται για την ελληνική της σαλάτα, στην θέση 103
  • Το εστιατόριο Στροφή με θέα την Ακρόπολη που άνοιξε το 1975 και προτείνεται για τον μουσακά της στη θέση 137.
  • Το σουβλατζίκο του Θανάση από το 1964 στη θέση 149.

 

1. Figlmüller

Βιέννη, Αυστρία 
Εστιατόριο που ιδρύθηκε το: 1905
Εμβληματικό πιάτο: Schnitzel Wiener Art


Το Figlmüller , ένα αξιοσέβαστο βιεννέζικο ίδρυμα, έχει κερδίσει τη φήμη του ειδικεύοντας σε ένα μόνο πιάτο – το Schnitzel Wiener Art – για πάνω από έναν αιώνα. Η σχολαστική προσοχή στην προμήθεια τοπικού χοιρινού κρέατος και η ακριβής μέθοδος μαγειρέματος έχουν ως αποτέλεσμα ένα διακριτικά ελαφρύ, τραγανό σνίτσελ, καθιστώντας το ένα μέτρο σύγκρισης για αυτό το αυστριακό κλασικό.

Η δέσμευση της Figlmuller για ποιοτικά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μια διαρκή οικογενειακή κληρονομιά καλλιεργεί μια διαρκή αγάπη τόσο στους ντόπιους όσο και στους παγκόσμιους λάτρεις του φαγητού.

Μάθετε περισσότερα για το Schnitzel Wiener Art

2. Η Antica Pizzeria da Michele

Νάπολη, Ιταλία 
Εστιατόριο που ιδρύθηκε το:  1870
Εμβληματικό πιάτο: Πίτσα Napoletana

Η L’Antica Pizzeria da Michele στη Νάπολη έχει χαράξει το όνομά της στα χρονικά της γαστρονομικής ιστορίας ως προμηθευτής αυτού που πολλοί θεωρούν ότι είναι η επιτομή της ναπολιτάνικης πίτσας. Ακολουθώντας σταθερά τις παραδοσιακές μεθόδους και χρησιμοποιώντας τα υψηλότερα ποιοτικά τοπικά συστατικά, ο da Michele παράγει με συνέπεια μια πίτσα που προσφέρει μια εξαιρετική ισορροπία γεύσης και υφής.

Η ψυχική απλότητα της πίτσας του, που μαγειρεύεται σε παραδοσιακό φούρνο με ξύλα, αποτελεί απόδειξη της διαρκούς κληρονομιάς της πίτσας της Νάπολης.

Μάθετε περισσότερα για την Pizza Napoletana

3. Hofbräuhaus Munich

Μόναχο, Γερμανία 
Εστιατόριο που ιδρύθηκε το: 1589
Εμβληματικό πιάτο: Schweinshaxe

Στο Hofbräuhaus München , το Schweinshaxe—τραγανό χοιρινό κότσι—είναι μια ενσάρκωση της βαυαρικής γαστρονομικής παράδοσης, που τιμάται τόσο για τις δυνατές του γεύσεις όσο και για την πολιτιστική του σημασία. Παρασκευασμένο σύμφωνα με μια παλιά μέθοδο, το πιάτο σερβίρει ένα άψογα μαγειρεμένο, ζουμερό χοιρινό με χρυσαφένιο, τραγανό εξωτερικό, σε συνδυασμό με παραδοσιακά συνοδευτικά, όπως ζυμαρικά πατάτας και ξινολάχανο.

Η σταθερή προσήλωση του Hofbräuhaus München στις παραδοσιακές τεχνικές ζυθοποιίας και η ενσάρκωση της βαυαρικής κουζίνας το έχουν καταστήσει παγκόσμιο σύμβολο της γερμανικής γαστρονομίας.

Μάθετε περισσότερα για τον Schweinshaxe

4. Gino και Toto Sorbillo

Νάπολη, Ιταλία 
Εστιατόριο που ιδρύθηκε το: 1935
Εμβληματικό πιάτο: Pizza Margherita

Στο Gino e Toto Sorbillo , η πίτσα Margherita αποτελεί σύμβολο της ναπολιτάνικης γαστρονομικής υπεροχής, προσεκτικά φτιαγμένη με ντομάτες San Marzano, μοτσαρέλα βουβαλιού, φρέσκο ​​βασιλικό και τοπικό ελαιόλαδο. Αυτό το διάσημο πιάτο, που ψήνεται σε ξυλόφουρνο, προσφέρει μια τέλεια ισορροπία μιας αφράτης, απανθρακωμένης κρούστας και των ζωντανών, φρέσκων επικαλύψεων, που συνοψίζουν την απλότητα και την αυθεντικότητα της παραδοσιακής ναπολιτάνικης πίτσας.

Το ήθος ποιότητας και παράδοσης της πιτσαρίας αντηχεί σε κάθε μπουκιά, προσφέροντας μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα για την Pizza Margherita

5. Paragon

Kozhikode, Ινδία 
Εστιατόριο που ιδρύθηκε το: 1939
Εμβληματικό πιάτο: Biryani

Το Paragon στο Kozhikode της Κεράλα, είναι ένα έμβλημα της πλούσιας γαστρονομικής ιστορίας της περιοχής, που φημίζεται για τη μαεστρία του στην παραδοσιακή κουζίνα του Malabar. Το πιάτο που κυριαρχεί είναι το μπιριάνι, ένα χαρμάνι από ρύζι, κρέας και μπαχαρικά, εμποτισμένο με πανάρχαιες παραδόσεις και παρασκευασμένο με τοπικά υλικά.

Η διαρκής γοητεία του εστιατορίου βρίσκεται στη φιλόξενη ατμόσφαιρά του, σε συνδυασμό με τη σχολαστική προετοιμασία των πιάτων που γιορτάζουν τα τοπικά προϊόντα και τις παραδοσιακές μεθόδους μαγειρέματος.

Μάθετε περισσότερα για τον/την Biryani

6. Tunday Kababi

Lucknow, Ινδία 
Εστιατόριο που ιδρύθηκε το: 1905
Εμβληματικό πιάτο: Galouti kebab

Το Tunday Kababi , ένα κόσμημα στην κορωνίδα της γαστρονομικής σκηνής του Lucknow στην Ινδία, έχει κερδίσει ευρεία αναγνώριση για την Mughlai κουζίνα του. Η προσφορά αστεριών, το κεμπάπ galouti, είναι ένα αριστούργημα μαγειρικής με ψιλοκομμένο κρέας μαλακωμένο με ωμή παπάγια και μια ποικιλία από μπαχαρικά.

Το ξεχωριστό γευστικό του προφίλ και η κληρονομιά πίσω από τη δημιουργία του έχουν συγκεντρώσει αφοσιωμένους θαυμαστές στο Tunday Kababi, τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς.

Μάθετε περισσότερα για το κεμπάπ Galouti

7. Καφές Tacuba

Mexico City, Mexico 
Εστιατόριο που ιδρύθηκε το: 1912
Εμβληματικό πιάτο: Enchiladas

Λειτουργώντας από το 1912, το Café de Tacuba είναι ταυτόχρονα ένας γαστρονομικός προορισμός και ένα ζωντανό μουσείο, διατηρώντας το παρελθόν του έθνους στους ζωντανούς εσωτερικούς του, εμπνευσμένους από το μπαρόκ. Το χαρακτηριστικό πιάτο του είναι τα enchiladas, μια απόδειξη της καρδιάς της μεξικάνικης μαγειρικής: τορτίγιες καλαμποκιού τυλίγονται γύρω από μια γέμιση κοτόπουλου και ντυμένες με μια γευστική σάλτσα τσίλι, γαρνιρισμένη με τυρί, κρέμα γάλακτος και φέτες κρεμμυδιού.

Η δέσμευση του εστιατορίου στην αυθεντικότητα και η σταθερή ποιότητα των enchiladas τους έχει οδηγήσει στην ευρεία αναγνώριση και δημοτικότητά του τόσο στους ντόπιους όσο και στους τουρίστες.

Μάθετε περισσότερα για το Enchiladas

8. Trattoria Vecchia Roma

Ρώμη, Ιταλία 
Εστιατόριο που ιδρύθηκε το: 1916
Εμβληματικό πιάτο: Amatriciana

Το Trattoria Vecchia Roma είναι ένα αγαπημένο ίδρυμα που φημίζεται για τη ρουστίκ διακόσμηση, τη φιλική εξυπηρέτηση και το παραδοσιακό μενού. Το χαρακτηριστικό πιάτο τους, το bucatini all’amatriciana, αποτελεί απόδειξη της κλασικής ιταλικής γαστρονομίας, με το δελεαστικό μείγμα από guanciale (ιταλικό χοιρινό μάγουλο), τυρί πεκορίνο και σάλτσα ντομάτας.

Αυτό το πιάτο ζυμαρικών, γνωστό για τις δυνατές του γεύσεις και τις ικανοποιητικές υφές του, ενσαρκώνει υπέροχα την απλότητα και το βάθος της ρωμαϊκής κουζίνας.

Μάθετε περισσότερα για το Amatriciana

9. Το κατάστημα του Μακ Μπενγκ

Sanur, Ινδονησία 
Εστιατόριο που ιδρύθηκε το: 1941
Εμβληματικό πιάτο: Τηγανητό ψάρι

Το Warung Mak Beng έχει αποκτήσει θρυλική θέση με το μοναδικό του πιάτο – ikan goreng, τηγανητό πιάτο με ψάρι που σερβίρεται με μια πλούσια και πικάντικη σάλτσα sambal. Από την ίδρυσή του το 1941, η αδιάλλακτη δέσμευση του Mak Beng στα φρέσκα, τοπικά προϊόντα και μια αυστηρά φυλαγμένη οικογενειακή συνταγή έχει προσδώσει στο φαγητό του μια ξεχωριστή γεύση που ξεπερνά τις τάσεις.

Η απλή αυθεντικότητα των συνταγών του Mak Beng, σε συνδυασμό με τη ζεστασιά της παραθαλάσσιας τοποθεσίας του, προσφέρει μια εμπλουτισμένη εικόνα της παραδοσιακής κουζίνας του Μπαλί.

Μάθετε περισσότερα για τηγανητά ψάρια

10. Peter Cat

Καλκούτα, Ινδία 
Εστιατόριο που ιδρύθηκε το: 1975
Εμβληματικό πιάτο: Chelow kebab

Το Peter Cat είναι ένα διαρκές γαστρονομικό ίδρυμα που λατρεύεται για το μείγμα ινδικής και ηπειρωτικής κουζίνας του. Το πιο δημοφιλές πιάτο του, το κεμπάπ chelow, είναι ένας μοναδικός συνδυασμός περσικής και ινδικής γαστρονομικής παράδοσης με σουβλιστά και ψητά κρέατα που σερβίρονται με βουτυρωμένο ρύζι και ένα μισομαγειρεμένο αυγό.

Ο συνδυασμός της νοσταλγικής ατμόσφαιρας, της συνεπούς εξυπηρέτησης και του ασυναγώνιστου chelow kebab έχει καθιερώσει τον Peter Cat ως τον ακρογωνιαίο λίθο της γαστρονομικής σκηνής της Καλκούτα.

Μάθετε περισσότερα για το Chelow kebab

11. Katz’s Delicatessen

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ 

Εστιατόριο που ιδρύθηκε το: 1888
Εμβληματικό πιάτο: Παστράμι στη σίκαλη

Το Katz’s Delicatessen δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο, είναι ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας της Νέας Υόρκης. Από την ίδρυσή του το 1888, το εστιατόριο σερβίρει βασική κουζίνα της Νέας Υόρκης, με τα παστράμι τους με σάντουιτς σίκαλης να αποκτούν εμβληματικό χαρακτήρα. Το άψογα ωριμασμένο, καπνιστό και καρυκευμένο παστράμι του πιάτου που στοιβάζεται ψηλά σε ψωμί σίκαλης έχει κερδίσει γενιές γευσιγνώστων.

Το Katz’s Delicatessen έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του πολιτιστικού ιστού της πόλης, αναγνωρίζεται παγκοσμίως για τη δέσμευσή του στις παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής φαγητού και τη νοσταλγική, πολυσύχναστη ατμόσφαιρα που αντιπροσωπεύει πραγματικά το πνεύμα της Νέας Υόρκης.

Μάθετε περισσότερα για το Παστράμι σε σίκαλη

12. Carne Garibaldi Santa Tere

Γκουανταλαχάρα, Μεξικό 
Εστιατόριο που ιδρύθηκε το: 1970
Εμβληματικό πιάτο: Κρέας στον χυμό του

Το Karne Garibaldi Santa Tere είναι ένα διάσημο εστιατόριο της Γκουανταλαχάραν που έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση με το απολαυστικό carne en su jugo. Αυτό το παραδοσιακό πιάτο Jalisco διαθέτει μοσχαρίσιο κρέας μαγειρεμένο στον δικό του χυμό, συνοδευόμενο από φασόλια, μπέικον, κρεμμύδι και κόλιανδρο και είναι πολύ αγαπητό για το αλμυρό του βάθος και τον γευστικό συνδυασμό των συστατικών του.

Και για να το ολοκληρώσουμε, η αναμονή για να σερβιριστεί αυτή η σπεσιαλιτέ δεν πρέπει να είναι μεγάλη, καθώς το Karne Garibaldi Santa Tere κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για την ταχύτερη εξυπηρέτηση.

Μάθετε περισσότερα για το Carne en su jugo

13. Οι Πιμποί

Μάλαγα, Ισπανία 
Εστιατόριο που ιδρύθηκε το: 1971
Εμβληματικό πιάτο: Pringa

Το El Pimpi είναι ένα αγαπημένο ίδρυμα που φημίζεται για την ανδαλουσιανή κουζίνα και τον πολιτισμό του, ένας κόμβος αυθεντικών ισπανικών γεύσεων που φιλοξενεί παραστάσεις φλαμένκο και εκθέσεις τέχνης. Το ξεχωριστό πιάτο του εστιατορίου, η πρίνγκα, ένα πλούσιο, αργομαγειρεμένο στιφάδο από χοιρινό, chorizo ​​και morcilla (λουκάνικο αίματος), είναι μια πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις του κρέατος. Οι πλούσιες, βαθιές γεύσεις και οι χυμώδεις υφές του πιάτου αποτελούν παράδειγμα της ρουστίκ, σπιτικής παράδοσης της περιοχής.

Το αυθεντικό μενού, η πολιτιστική σημασία και η πλούσια πρίνγκα του El Pimpi το έχουν κάνει ένα πολύ αγαπημένο μέρος στη γαστρονομική σκηνή της Μάλαγα.

Μάθετε περισσότερα για τον Pringa

14. La Fonda Del Tío

Bariloche, Αργεντινή 
Εστιατόριο που ιδρύθηκε το: 1978
Εμβληματικό πιάτο: Milanesa napolitana

Το La Fonda Del Tío είναι ένας εξέχων προορισμός για φαγητό που φημίζεται για την αυθεντική αργεντίνικη κουζίνα του και η ρουστίκ γοητεία του και η υπέροχη θέα στη λίμνη Nahuel Huapi το έχουν καταστήσει περιζήτητο μέρος για ντόπιους και τουρίστες. Η milanesa napolitana τους, μια κοτολέτα παναρισμένη με σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν και λιωμένο τυρί, είναι πιο ευχάριστη στο πλήθος και ένας τέλειος συνδυασμός αργεντίνικων και ιταλικών επιρροών.

Ο συνδυασμός της μαγευτικής τοποθεσίας του La Fonda Del Tío και της άρτια προετοιμασμένης milanesa napolitana το έχουν κάνει μια ουσιαστική επίσκεψη στη γαστρονομική σκηνή του Bariloche.

Μάθετε περισσότερα για τη Milanesa napolitana

15. Hyman’s Seafood

Τσάρλεστον, ΗΠΑ 
Εστιατόριο που ιδρύθηκε το: 1890
Εμβληματικό πιάτο: Γαρίδες και γκριλ

Ιδρύθηκε το 1890, το Hyman’s Seafood εξελίχθηκε από ένα κατάστημα ξηρών προϊόντων σε ένα γαστρονομικό ίδρυμα, το οποίο εκτιμήθηκε τόσο από τους τοπικούς θαμώνες όσο και από παγκόσμιες διασημότητες. Οι διάσημες γαρίδες και οι κόκκοι τους διαθέτουν φρέσκες, ντόπιες γαρίδες που σερβίρονται πάνω από κρεμώδη, αλεσμένο με πέτρα ψίχα, επιδεικνύοντας την αφοσίωση του εστιατορίου στην τοπική κουζίνα.

Μέσω της εξαιρετικής ποιότητας των γαρίδων και των γκρουπ και άλλων βασικών προϊόντων Lowcountry, το Hyman’s Seafood έχει εξασφαλίσει τη θέση του ως αγαπημένος θεσμός της νότιας κουζίνας.

Μάθετε περισσότερα για τις γαρίδες και τις γαρίδες

16. Amrik Sukhdev Dhaba

Murthal, Ινδία 
Εστιατόριο που ιδρύθηκε το: 1956
Εμβληματικό πιάτο: Aloo paratha

Από το ταπεινό ξεκίνημά του ως ένα μικρό πάγκο με φαγητό δίπλα στο δρόμο, το Amrik Sukhdev Dhaba έχει εξελιχθεί σε προορισμό που πρέπει να επισκεφτούν οι ταξιδιώτες στον αυτοκινητόδρομο Δελχί-Αμπάλα. Ο ισχυρισμός τους για φήμη είναι το aloo paratha, ένα γεμιστό ινδικό ψωμί με γέμιση καρυκευμένης πατάτας, που σερβίρεται με κούκλες βούτυρο και σπιτικά τουρσιά.

Αυτό το πιάτο, που εκτιμάται για τις σπιτικές του γεύσεις και τη χορταστική του φύση, είναι εμβληματικό του υγιεινού, ρουστίκ φαγητού για το οποίο φημίζονται οι ντάμπα και έκανε τον Amrik Sukhdev Dhaba τον θεσμό που είναι σήμερα.

Μάθετε περισσότερα για το Aloo paratha

17. Labra House

Μαδρίτη, Ισπανία 
Εστιατόριο που ιδρύθηκε το: 1860
Εμβληματικό πιάτο: Tajada de bacalao

Το Casa Labra είναι ένα ιστορικό εστιατόριο με μεγάλη εκτίμηση για την παραδοσιακή ισπανική κουζίνα του και χαιρετίστηκε ως η ιδρυτική τοποθεσία του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος. Το αποκορύφωμα του μενού του είναι το tajada de bacalao, ένα τηγανητό φιλέτο μπακαλιάρου που είναι τραγανό εξωτερικά και τρυφερό εσωτερικά.

Αυτό το πιάτο, λατρεμένο για την απλότητα και την εξαιρετική του γεύση, είναι μια αριστοτεχνική αναπαράσταση της μακροχρόνιας σχέσης της Μαδρίτης με τον μπακαλιάρο και δεν υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο που το παρασκευάζουν όπως και το εμβληματικό Casa Labra.

Μάθετε περισσότερα για το Tajada de bacalao

18. Steak House Peter Luger

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ 
Εστιατόριο που ιδρύθηκε το: 1887
Εμβληματικό πιάτο: Porterhouse ξηρής ηλικίας

Ιδρύθηκε το 1887, το Peter Luger Steak House στο Μπρούκλιν έχει κερδίσει εξαιρετική φήμη, λαμβάνοντας πολλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων πολλών βραβείων James Beard. Το αστέρι του μενού είναι το porterhouse, μια τέλεια παλαιωμένη και απανθρακωμένη μπριζόλα που σερβίρεται σε μερίδες για ένα, δύο, τρία ή τέσσερα.

Αυτό το πιάτο, γνωστό για την εξαιρετική του τρυφερότητα και την πλούσια γεύση του, αποτελεί την επιτομή της πεμπτουσίας αμερικανικής εμπειρίας steakhouse και κάνει τον Peter Luger Steak House έναν από τους μεγαλύτερους πρεσβευτές του.

Μάθετε περισσότερα για το Dry-aged porterhouse

19. Bouillon Chartier

Παρίσι, Γαλλία 
Εστιατόριο που ιδρύθηκε το: 1896
Εμβληματικό πιάτο: Confit de canard

Από τα εγκαίνιά του το 1896, το Bouillon Chartier έχει προσφέρει μια προσιτή κλασική γαλλική εμπειρία φαγητού, διατηρώντας παράλληλα την αισθητική της εποχής της Belle Époque. Το πεμπτουσία τους confit de canard (confit πάπιας), ένα απολαυστικό πιάτο όπου η πάπια μαγειρεύεται αργά στο δικό της λίπος μέχρι να γίνει υπέροχα τρυφερή, αντανακλά την αφοσίωση του εστιατορίου στη διατήρηση των παραδοσιακών γαλλικών τεχνικών μαγειρικής.

Με την πλούσια ιστορία του και την ακαταμάχητη γοητεία του συνδυασμού πάπιας του, το Bouillon Chartier στέκεται ως διαρκές σύμβολο στην τραπεζαρία του Παρισιού.

Μάθετε περισσότερα για το Confit de canard

20. Από το Tai Fung

Ταϊπέι, Ταϊβάν 
Εστιατόριο που ιδρύθηκε το: 1958
Εμβληματικό πιάτο: Xiao long bao

Ιδρύθηκε το 1958 ως κατάστημα λιανικής πώλησης μαγειρικών λαδιών, το Din Tai Fung αργότερα μετατράπηκε σε εστιατόριο και έγινε παγκόσμιο φαινόμενο με υποκαταστήματα σε όλο τον κόσμο. Το χαρακτηριστικό πιάτο του εστιατορίου είναι το xiao long bao, ή ζυμαρικό σούπας, ένα λεπτό και ζουμερό ψωμάκι στον ατμό, γεμάτο με γευστικό ζωμό και χοιρινό.

Αυτό το πιάτο, που φημίζεται για την περίπλοκη προετοιμασία του και την έκρηξη γεύσεων, ενσαρκώνει τη γαστρονομική τέχνη που υποστηρίζει ο Din Tai Fung και το καθιερώνει σταθερά ως ένα αγαπημένο σύμβολο στη γαστρονομική σκηνή της Ταϊπέι.

Μάθετε περισσότερα για το Xiao long bao

Όλη η λίστα των 150 εστιατορίων και των σπεδιαλιτέ τους στο Taste Altlas

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X