Facebook Twitter Viber Messenger WhatsApp E-mail |
Λαχταριστά καλαμαράκια που τα σερβίρουμε με όσο χυμό λεμονιού θέλουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Υλικά
1 κιλό καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
7–8 φρέσκα κρεμμυδάκια (το άσπρο και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα ή 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
1 κιλό φρέσκο σπανάκι*, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
1 ματσάκι άνηθος ή μάραθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο μας αρέσει)
80 ml λευκό κρασί
60 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές (προαιρετικά)
λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
χυμός λεμονιού (όσος μας αρέσει)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τις ροδέλες των καλαμαριών και τα κρεμμύδια (φρέσκα ή ξερά), για 3–4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν κάπως.
Προσθέτουμε το σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα και εν συνεχεία προσθέτουμε και το σπανάκι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι. Γυρνάμε το σπανάκι μερικές φορές ώστε να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.
Τότε, προσθέτουμε το κρασί και μετά από 2–3 λεπτά βάζουμε, αν θέλουμε, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζ. καφέ νερό.
Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Δεν ρίχνουμε άλλα υγρά καθώς το σπανάκι αλλά και τα καλαμάρια θα βγάλουν λίγα ακόμη. Παρακολουθούμε, όμως, και, αν σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο νερό.
Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο και έχει μείνει με το λάδι του, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο ή τον μάραθο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με όσο χυμό λεμονιού θέλουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνοδεύουμε με: Με ψωμί ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.
* Συμβουλή: Ενώ το φαγητό αυτό είναι εύκολο και γρήγορο στο μαγείρεμα, έχει λίγο μπελά στο καθάρισμα του σπανακιού αλλά και των καλαμαριών. Για να εξοικονομήσουμε χρόνο, μπορούμε να προμηθευτούμε από τα σούπερ μάρκετ έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι σε συσκευασίες σε κενό αέρος, το οποίο όμως κοστίζει περισσότερο. Επίσης, αντί για φρέσκα καλαμάρια, μια αξιοπρεπής και νόστιμη λύση είναι τα κατεψυγμένα, που είναι καθαρισμένα και έτοιμα για μαγείρεμα.
Πηγή: gastronomos.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δημοσκόπηση MRB: Η ΝΔ κάτω από τον πήχη, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η Ελληνική Λύση
ΕΟΔΥ: Πού γίνονται δωρεάν rapid test την Πέμπτη 16 Μαΐου
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την Παλαιστίνη στην Αθήνα (pics)
Ρένα Κουβελιώτη: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης
Καιρός: Ζέστη, σκόνη και λασποβροχές την Πέμπτη – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Ο λογοτέχνης Γιουράι Τσιντούλα φέρεται να πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο
Ταραχή και κόντρες στη ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Ολες οι Ειδήσεις
- Δημοσκόπηση MRB: Η ΝΔ κάτω από τον πήχη, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η Ελληνική Λύση
- ΕΟΔΥ: Πού γίνονται δωρεάν rapid test την Πέμπτη 16 Μαΐου
- Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την Παλαιστίνη στην Αθήνα (pics)
- Ρένα Κουβελιώτη: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης
- Καιρός: Ζέστη, σκόνη και λασποβροχές την Πέμπτη – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
- Ο λογοτέχνης Γιουράι Τσιντούλα φέρεται να πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο
- Ταραχή και κόντρες στη ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών
- Μεγάλες αλλαγές σε ΜΜΕ: Βαρδινογιάννης με Σόλακ στο Star η BCP στην “πόρτα εξόδου” από τη Nova
- Βραυρώνα: Χτυπήματα πριν και μετά το θάνατό του δέχτηκε το βρέφος που πέταξαν οι γονείς του στα σκουπίδια – Τα δύο σενάρια
- Υπόθεση 12χρονης στον Κολωνό: Παραπομπή των 18 κατηγορουμένων της δεύτερης δικογραφίας ζητεί ο εισαγγελέας