Eretiki Κουζίνα

Πιπεριές γεμιστές με κρέμα φέτας και pesto

Πιπεριές γεμιστές με κρέμα φέτας και pesto
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από τη Γεωργία Παπανδρέου

Ένα πολύ εύκολο, νόστιμο ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο σε κοτόπουλο ή κρέας. Πολύχρωμες πιπεριές ψητές, κομμένες στη μέση και γεμισμένες με κρέμα φέτας που γίνεται πιο πικάντικη με λίγη σπιτική σάλτσα pesto. Πες …το  κι έφτασε!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

4 πιπεριές πολύχρωμες (κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί)

6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 κουτ. γλυκού balsamico

2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

1 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη γέμιση

1/2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη

2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό

1-2 κουτ. σούπας pesto έτοιμο ή σπιτικό

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε από μέσα τα σπόρια και τις ίνες.

Βάζουμε τις πιπεριές με την κομμένη τους πλευρά προς τα πάνω μέσα σε πυρέξ ελαφρά λαδωμένο (ή στρωμένο με χαρτί ψησίματος) και τις αλατοπιπερώνουμε καλά.

Ραντίζουμε τις πιπεριές με ελαιόλαδο και balsamico, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και τη φρέσκια ρίγανη. Ψήνουμε  στον φούρνο για 30 λεπτά.

Αναμειγνύουμε καλά σε μπολ τα υλικά για τη γέμιση να ενωθούν και να γίνουν σαν κρέμα.

Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο, μοιράζουμε την κρέμα της γέμισης στις πιπεριές και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με λίγα φρέσκα φύλλα ρίγανης ή βασιλικού.

 

Σημ.: *Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα αντί φύλλα ρίγανης. *Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατσικίσιο τυρί ή ένα συνδυασμό τυριών της αρεσκείας μας. 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X