Θέμα

Κάτι τρέχει με τον Στάσση της ΔΕΗ

Κάτι τρέχει με τον Στάσση της ΔΕΗ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Την περιέργεια, το ενδιαφέρον, ακόμα και την καχυποψία των πολιτών τροφοδοτεί η λυσσαλέα προσπάθεια της κυβέρνησης, του Μαξίμου και υπουργών να στηρίξουν το σούπερ golden boy της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση.  Τελευταίο υπερασπιστικό επιχείρημα από τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος μας ενημέρωσε πως έχει κάνει καλό στον ελληνικό λαό. Μόνο που ο λαλιστατος και επί παντός του επιστητού ομιλών υπουργός  για να διαπιστώσει το ποσό καλό έκανε, θα πρέπει να πάει να το πει στην αγορά, σε λαϊκή συγκέντρωση και όχι στην τηλεόραση.

Πραγματικά δεν έχει προηγούμενο το θράσος της κυβέρνησης η οποία τα βάζει ακόμα και με τους πολίτες γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν το μεγαλείο του Golden Boy της ΔΕΗ το οποίο όπως είπε και ο Νικήτας Κακλαμάνης αμείβεται με 1000 ευρώ την ημέρα.ί

Σε όλο το μπαράζ υποστήριξης που εκδηλώθηκε είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για το σχόλιο του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη , ο οποίος χαρακτήρισε υπερβολικό το ποσό των 1000 ευρώ την ημέρα με το οποίο αμείβεται ο golden μάνατζερ, απαξίωσε το σχόλιο του στελέχους της ΝΔ και μίλησε για την… τεράστια προσφορά του στη ΔΕΗ! Δηλαδή ο Οικονόμου απαξίωσε τον Κακλαμάνη για χάρη του Στάσση. Δεν σας φαίνεται λίγο περίεργο πολιτικά;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι οι απλοί πολίτες που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό ή με… 1.500 ευρώ το μήνα δεν μπορούν να κατανοήσουν (μόνο βλάκες δεν τους χαρακτήρισε ανοιχτά) γιατί ο Γιώργος Στάσσης αμείβεται με 360.000 ευρώ τον χρόνο, καθώς θα πρέπει να συγκρίνουν την αμοιβή του με αυτές των στελεχών σε άλλες εταιρείες ενέργειας.

Παρουσίασε τον Στάσση ως… μεγάλο ευεργέτη της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι η αμοιβή του είναι αντίστοιχη των επιτευγμάτων του! (Δεν σας φαίνεται λίγο περίεργο κι αυτό; Το κατόρθωμα Στάσση να το πληρώνουν οι πολίτες πανάκριβα; Το αντίθετο ναι, θα μπορούσε να είναι).

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα τραγελαφικά και αστεία τα οποία υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (εκτέθηκε και ο ίδιος για τον στηρίξει με τα χαμηλού επιπέδου και αμφίβολης ποιότητας επιχειρήματα) η βουλευτής της ΝΔ Άννα Καραμανλή σχολιάζοντας το ανάκτορα της Τζιάς δήλωσε με έμφαση «χαλάλι του εννοώντας ότι το αξίζει για το μεγάλο έργο που κάνει στην ΔΕΗ, ενώ ο Βασίλης Οικονόμου ανέφερε ότι ” ο τζάμπας πέθανε” εννοώντας προφανώς ότι οι Έλληνες πολίτες μέχρι σήμερα ήταν τζαμπατζήδες, ξεσηκώνοντας τεράστια θύελλα για να στηρίξει τον Στάσση. (Δεν σας φαίνεται λίγο περίεργο ακόμα και καχύποπτο για μας τους Έλληνες για έναν πολιτικό δεκαετιών;)

Όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση εμφανίζεται να μην ξέρει πώς να διαχειριστεί την τροπολογία που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεννόηση με το προεδρείο όλων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας για τη μη πληρωμή της ρήτρας αναπροσαρμογής και παράλληλα να μην γίνεται καμία διακοπή ρεύματος μέχρι να κριθεί το θέμα στα δικαστήρια .

Δεν σας φαίνεται περίεργο και όχι μόνο, που η λυσσαλέα στήριξη δίνεται παρότι γνωρίζουν Μαξίμου και υπουργοί ότι ο Στάσσης λόγω πανάκριβου ρεύματος και ανακτόρου στη Τζιά τους κοστίζει πανάκριβα πολιτικά, χωρίς να αποκλείεται ακόμα μεγαλύτερο κόστος για άλλο λόγο;

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X