Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Ο ένοχος για τη μη παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ή του Κωνσταντίνου Φλώρου

Ο ένοχος για τη μη παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ή του Κωνσταντίνου Φλώρου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Απορώ με κάποιους που απορούν γιατί δεν παραιτείται ο Φλώρος ή ο Μητσοτάκης ή ο δείνα υπουργός ή ο θυρωρός του Μαξίμου. Δεν χρειάζεται να απορεί κανείς, ούτε να αναζητά υπεύθυνους. Αρκεί να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη και θα βρει τον ένοχο.

Απορούν επίσης κάποιοι γιατί ο Καραμανλής ή ο Σαμαράς ή ο Μεϊμαράκης (που διετέλεσαν πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας) ανέχονται την καταβαράθρωση της Δημοκρατίας στη χώρα μας και δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από κάποιες δηλώσεις οι οποίες ενίοτε, για να μην τους αδικούμε (δεν ισχύει αυτό για τον Μεϊμαράκη) είναι σκληρές.

Πρώην αρχηγοί, υπουργοί και βουλευτές δεν πρόκειται να κάνουν ποτέ τίποτα όταν πάνω από την πατρίδα, πάνω από τη Δημοκρατία βάζουν το συμφέρον της παράταξης κι΄ αν θέλετε το δικό τους προσωπικό πολιτικό συμφέρον.

Αν αναζητάτε τον ένοχο, ας κοιταχτείτε στον καθρέφτη (κι΄ εγώ μαζί με εσάς) και τον βρήκατε τον ένοχο.

Αγαπητέ μου αναγνώστη  εμείς φταίμε οι πολίτες κι΄αν το προσωποποιήσουμε εσύ φταις. Γιατί; Διότι δεν έχεις μάθει να τιμωρείς τον πολιτικό που κλέβει, τον πολιτικό που κάνει λαμογιές, τον πολιτικό που κάνει κουρέλι τη Δημοκρατία, τον πολιτικό που κοιτάζει το προσωπικό συμφέρον και όχι της πατρίδας ή το λιγότερο του ψηφοφόρου του.

Γιατί να παραιτηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν στις δημοσκοπήσεις (όσο πειραγμένες κι΄αν είναι) παίρνει 39 και 40% στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός; Ποιος τον απειλεί; Κανένας. Ενώ εσύ, εγώ, εμείς οι πολίτες θα έπρεπε να τιμωρούμε τις ανάρμοστες συμπεριφορές των πολιτικών. Δεν το κάνουμε.

Αν απορείς γιατί παραιτήθηκαν ο πρωθυπουργός στη Αυστρία ή οι πρωθυπουργοί στη Βρετανία η απάντηση είναι ότι εξαναγκάστηκαν να παραιτηθούν,  γιατί αν παρέμεναν η ζημιά που θα είχε υποστεί η παράταξή τους θα ήταν πολύ μεγάλη. Οπότε οι μέχρι πρότινος συνοδοιπόροι τον υποχρέωσαν να πάρει το…κουβαδάκι του και να πάει σε άλλη παραλία, όπως θα έλεγε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οταν λοιπόν κι΄ εμείς θα καταφέρουμε να γίνουμε μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα στο σκέλος της Δημοκρατίας, τότε θα βλέπουμε όχι μόνο να παραιτούνται υπουργοί και πρωθυπουργοί, αλλά να μην είναι τόσο θρασείς και τόσο αλαζόνες.

Για σκεφτείτε λίγο οι δημοσκοπήσεις να έδιναν στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός κάτω από 20% και στη Ν.Δ. πρόθεση ψήφου επίσης κάτω από 20% και θα βλέπατε για πότε οι βουλευτές θα εξεγείρονταν και οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του κόμματος θα ζητούσαν να τους αδειάσει τη γωνιά.

Ως τότε ας κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και ας πάψουμε να απορούμε…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X