Ελλάδα

Ερντογάν προς Μέρκελ: «Εξαπατήθηκα από την Αθήνα»

Ερντογάν προς Μέρκελ: «Εξαπατήθηκα από την Αθήνα»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ειδικότερα, στην Αγιά Σοφιά βρέθηκε και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογά, για την προσευχή της Παρασκευής, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή , ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι εξαπατήθηκε από την Αθήνα, ενώ φανερά συγχυσμένος από τις τελευταίες εξελίξεις εξέφρασε την οργή του για τη συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου για οριοθέτηση ΑΟΖ.

Ανύπαρκτη χαρακτηρίζει τη συμφωνία για ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία. Η Μέρκελ μου ζήτησε να σταματήσουμε τις γεωτρήσεις. Τώρα τις ξεκινούμε και πάλι. Ενημερώσαμε σχετικά την Μέρκελ», είπε ο Ερντογάν. Σημειώνοντας πως η Άγκυρα θα συνεχίσει «αποφασιστικά» τη συμφωνία της με τη Λιβύη.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Άγκυρα είχε σταματήσει τις προσπάθειες για εντοπισμό υδρογονανθράκων μετά από αίτημα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Ωστόσο, προανήγγειλε νέες έρευνες, μετά τη συμφωνία, κάτι για το οποίο όπως είπε, έχει ενημερώσει και την καγκελάριο.

«Τι κάνει εκεί η Ελλάδα και η Αίγυπτος;» διερωτήθηκε έξω από την Αγία Σοφιά, όπου μετέβη για δεύτερη Παρασκευή για προσευχή και επανέλαβε ότι η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου είναι ανύπαρκτη.

«Η Μέρκελ μου ζήτησε να σταματήσω τις εργασίες γεώτρησης. Είπαμε, “εάν εμπιστεύεστε την Ελλάδα, τους άλλους, θα κάνουμε ένα διάλειμμα για μερικές εβδομάδες, αλλά δεν τους εμπιστευόμαστε”. Δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους και τώρα συνεχίζουμε αμέσως τις εργασίες γεώτρησης» στην Ανατολική Μεσόγειο ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τη συμφωνία με τη Λιβύη με αποφασιστικότητα.

Παράλληλα, τόνισε πως «δεν χρειάζεται συζήτηση με εκείνους (σ.σ.: Ελλάδα) που δεν έχουν δικαιώματα, ειδικά στις θαλάσσιες ζώνες» πρόσθεσε.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ Τουρκία και Ελλάδα έχουν από καιρό διαφωνήσει για αλληλεπικαλυπτόμενες αξιώσεις για πόρους υδρογονανθράκων και οι εντάσεις έχουν ξεσπάσει ξανά μεταξύ τους αναφέρει το Reuters.

Ελένη Νιζάμη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X