Ευάγγελος Αντώναρος

Ακροδεξιοί αλώνουν τη Νέα Δημοκρατία εκ των έσω

Ακροδεξιοί αλώνουν τη Νέα Δημοκρατία εκ των έσω
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Ε λοιπόν όχι. Όσα είπε ο διαγραφείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν είναι ένα απλό “λάθος”. Εκφράζει βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις των αμετανόητων ακροδεξιών που απλά φόρεσαν προσωρινά και παραπειστικά την πρόβεια της κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης της μεγάλης παράταξης που ίδρυσε πριν 47 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, για να την αλώσουν συστηματικά εκ των έσω. Μια παράταξη που ιδρύθηκε — μεταξύ των άλλων — για να κάνει πράξη την εθνική συμφιλίωση και να κλείσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους εμφυλιοπολεμικούς φανατισμούς — από όπου κι αν προέρχονται.
Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν πολιτική καριέρα με άλλα πιστεύω, αν αναζητήσουν άλλα μονοπάτια. Είμαι από εκείνους που εδώ και χρόνια επισημαίνουν τον μεγάλο κίνδυνο της δήθεν “απορρόφησης” στελεχών ακροδεξιών κομμάτων από τη Νέα Δημοκρατία και την ανάδειξη τους σε κορυφαία κομματικά και κυβερνητικά αξιώματα.
Το έχω πει πολλές φορές. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στον Κυριάκο Μητσοτάκη που με διέγραψε — με σαφώς αντικαταστατικό και άρα νομικά ανίσχυρο τρόπο — γιατί του πάτησα τον κάλο και ξεσκέπασα τις εξαρτήσεις τους από όλους δαύτους. Δεν χαίρομαι που αποδεικνύεται ότι έχω δίκιο. Φοβάμαι όμως ότι δεν έχουμε δει παρά μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Γιατί οι ακροδεξιοί, οι φιλοχουντικοί, οι πελεκοφόροι κι οι συνόμοιοι τους είναι αμετανόητοι κι αβελτίωτοι. Σε όσα σαλόνια των βόρειων προαστίων κι αν έχουν κυκλοφορήσει η πολιτική λίγδα δεν φεύγει εύκολα από τους λιγδιάρηδες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X