Διεθνή

Φιλιππίνες: Αμερικανίδα κατηγορείται για απαγωγή βρέφους (vid)

Φιλιππίνες: Αμερικανίδα κατηγορείται για απαγωγή βρέφους (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια Αμερικανίδα κατηγορείται ότι προσπάθησε να βγάλει λαθραία από τις Φιλιππίνες νεογέννητο αγοράκι έξι ημερών χωρίς έχει τα νόμιμα έγγραφο, που να αποδεικνύει την ταυτότητά του.

Η κατηγορούμενη, μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει ότι ήταν από το Οχάιο. Η Τζένιφερ Τάλμποτ, 43 ετών, -η οποία λέει ότι έχει πέντε παιδιά-, προσπάθησε να περάσει το βρέφος, από τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων, κρύβοντας το μέσα σε μάρσιπο κάτω από τα ρούχα της, ανέφερε το Εθνικό Γραφείο Έρευνας (NBI) των Φιλιππίνων.

Οι κατηγορίες που την βαραίνουν είναι για παραβίαση νόμων κατά της εμπορίας ανθρώπων και απαγωγών, καθώς και η νομοθεσία για την προστασία των παιδιών από εκμετάλλευση.

Η Τζένιφερ Τάλμποτ αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη σε φυλακή των Φιλιππίνων και πρόστιμο ύψους 38.500 έως 96.200 δολαρίων, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη ο Manuel Dimaano, επικεφαλής τμήματος ασφαλείας του αεροδρομίου, ενώ οι αρχές δήλωσαν ότι η Αμερικανίδα δεν έχει δικηγόρο.

Οι υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας ενημερώθηκαν για τη σύλληψη της Talbot και δήλωσαν στις αρχές των Φιλιππίνων ότι δεν έχει ποινικό μητρώο στις ΗΠΑ, ανέφεραν αξιωματούχοι της NBI, σύμφωνα με το Associated Press.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Άστρος Κυνουρίας: Νεκρός 38χρονος κυνηγός

Μπλόκο Βρυξελλών στην Αθήνα: Δεν τίθεται θέμα αλλαγής στόχων των πλεονασμάτων

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X