Fragilemag

Αντίο David Crosby – Ένας προσιτός ροκ σταρ

Αντίο David Crosby – Ένας προσιτός ροκ σταρ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο David Crosby είχε ήρεμο πρόσωπο και χαμόγελο γεμάτο καλοσύνη. Τίποτε πάνω του δεν πρόδιδε ότι ήταν ένας από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς της ροκ τις δεκαετίες 1960 και 1970. Εντάχθηκε στο Rock & Roll Hall of Fame με δύο διαφορετικά συγκροτήματα. Ο διάσημος μουσικός πέθανε στις 18 Ιανουαρίου 2023 σε ηλικία 81 ετών.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο συγκροτημάτων που λατρεύτηκαν, των Byrds και των Crosby, Stills & Nash, των μετέπειτα Crosby, Stills, Nash & Young, θρύλων της γενιάς του Γούντστοκ.

«Με βαθιά θλίψη έμαθα πως έφυγε ο φίλος μου David Crosby», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γκρέιαμ Νας, συνεργάτης του επί χρόνια, παρότι οι δυο τους είχαν συχνά διαφωνίες.

Αναφερόμενος στα χρόνια του 1960 και στην ταραχώδη ζωή του, ο Crosby δήλωνε στο περιοδικό Time το 2006 πως «είχαμε δίκιο για τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα, είχαμε δίκιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είχαμε δίκιο για τον πόλεμο και για την ειρήνη (…). Αλλά δεν ξέραμε την τύφλα μας για τα ναρκωτικά κι αυτό μας κόστισε πάρα πολύ ακριβά».

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X