Fragilemag

Άντονι Χόπκινς – Ο πολυβραβευμένος Πατέρας στα καλοκαιρινά σινεμά

Άντονι Χόπκινς – Ο πολυβραβευμένος Πατέρας στα καλοκαιρινά σινεμά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 83ων χρόνων, ο Άντονι Χόπκινς γράφει το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία των Όσκαρ. Είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή ηθοποιός που κέρδισε βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου. Η ερμηνεία του στον Πατέρα είναι μοναδική. Στη δραματική ταινία, ο εμβληματικός ηθοποιός παίζει τον Άντονι, έναν γοητευτικό άντρα που αγωνίζεται να κρατήσει τα γεγονότα -και τους ανθρώπους- στη μνήμη του αντιμετωπίζοντας την ασθένεια της άνοιας. Στην ταινία η Ολίβια Κόλμαν ενσαρκώνει την κόρη του Αν.

Ένας ασυνήθιστος άνθρωπος σ’ ένα τυπικό όνειρο. Γεννημένος την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1937 στο Port Talbot της Νότιας Ουαλίας, ο Σερ Άντονι Χόπκινς δεν ταιριάζει στο στερεότυπο ηθοποιού που ψάχνει στα τυφλά τη δόξα στο Χόλιγουντ. Το αντίθετο. Δηλώνει ότι από νωρίς γνώριζε με ακρίβεια τι ήθελε να κάνει στη ζωή του. Ο ικανότατος ηθοποιός έχει πει πως τα πάντα γύρω από την καριέρα του ορίστηκαν όταν για πρώτη φορά συνάντησε τον επίσης Ουαλό ηθοποιό Ρίτσαρντ Μπάρτον. Συναντήθηκαν μετά από μεσολάβηση της αδελφής του Μπάρτον. Ήταν πελάτισσα στο αρτοποιείο που διεύθυναν οι γονείς του Άντονι. Ο Χόπκινς περιγράφει εκείνη τη συνάντηση ως αποκαλυπτική. «Συναντηθήκαμε και μετά ήξερα ότι ήθελα να φύγω από την Ουαλία. Ήθελα να γίνω διάσημος».

Παρά τους ισχυρισμούς του ότι ήταν ένας απλός “ηλίθιος”, το 1955 ο νεαρός Άντονι κέρδισε υποτροφία πιάνου στο Welsh College of Music and Drama στο Κάρντιφ. Μετά από μια τριετή θητεία με τον Βρετανικό Στρατό στο Βασιλικό Πυροβολικό, έγινε δεκτός στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε από το μεγάλο αστέρι της Βρετανικής Θεατρικής σκηνής Σερ Λόρενς Ολίβιε.

Ο Άντονι Χόπκινς ως Χάνιμπαλ Λέκτερ στη Σιωπή των Αμνών

Ο Χόπκινς έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στα τέλη της δεκαετίας του 196ο παίρνοντας ρολό στην ταινία Το Λευκό Λεωφορείο. Λίγο αργότερα ήρθε και ο πρώτος ρόλος στην τηλεόραση. Η θριαμβευτική τροχιά του Χόπκινς στον κόσμο του θεάτρου ξεκίνησε το 1971. Όταν κέρδισε αγαλματίδιο στα βραβεία των Κριτικών Θεάτρου του Λονδίνου.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X