Fragilemag

Άποψη | Η Σοφία Αδαμίδου, ο Βασίλης και ο Λένος μαζί…

Άποψη | Η Σοφία Αδαμίδου, ο Βασίλης και ο Λένος μαζί…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κώστας Β. Ζήσης

Οι ανοιχτοί και ελεύθερα διατυπωμένοι προβληματισμοί μας, σχετικά με την απουσία του ονόματος της πρόσφατα εκλιπούσας Σοφίας Αδαμίδου, από τους συντελεστές της εξαιρετικής παράστασης «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ που παίζεται τα τρία τελευταία χρόνια σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπιμπίσκη στον Τεχνοχώρο Cartel, έφεραν αποτελέσματα.

Έτσι, η κ. Φαίη Τζίμα, Διεύθυντρια Παραγωγής της Ομάδας Cartel, σε σχετική απάντηση του εμπεριστατωμένου σε στοιχεία μετά από έρευνα άρθρου μας που δημοσιεύτηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2022 σημειώνει πως από αβλεψία δεν έγινε αναφορά του ονόματος της Σοφίας Αδαμίδου στο τελευταίο δελτίο τύπου της παράστασης και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε ποτέ βούληση από μέρους της ομάδας για την παράλειψή του. Ακόμα, συμπληρώνει πως ήδη η ομάδα CARTEL έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της αναφοράς του ονόματός της Σοφίας Αδαμίδου, όπου αυτό δεν είχε αναγραφεί.

Δύο μόνο σύντομα σχόλια, έχουμε να κάνουμε, μιας και εμείς πρώτοι αναδείξαμε το θέμα:

– Πρώτα και κύρια ότι υπάρχει μια μεγάλη οικογένεια του θεάτρου, που δεν περιλαμβάνει μόνο ηθοποιούς, σκηνοθέτες, παραγωγούς και τεχνικούς, αλλά και εμάς τους δημοσιογράφους, τους κριτικούς θεάτρου, τους ρεπόρτερ. Και οφείλουμε όλοι μας, να περιφρουρούμε αυτήν την οικογένεια που ζούμε και αναπνέουμε μέσα της, να την προστατεύουμε. Να επικοινωνούμε δημιουργικά, να αλληλοσυμπληρωνόμαστε, να αναδεικνύουμε τα τυχόν λάθη και τις παραλείψεις της και να την στηρίζουμε δημιουργικά για να την εξυψώνουμε σε μια οικογένεια όπου ο άνθρωπος νοιάζεται για τον άνθρωπο. Γιατί και η Τέχνη πηγάζει και εκβάλλει από τον Άνθρωπο στον Άνθρωπο. Για αυτό άλλωστε, εδώ στο fragilemag είμαστε περήφανοι για τα αντανακλαστικά που επιδείξαμε σε αυτήν την πασιφανή αβλεψία. Θα πρέπει όλοι μας να είμαστε σε εγρήγορση και να τα αναδεικνύουμε, χωρίς να υποβιβάζουμε το λειτούργημά μας στον χώρο αυτό, σε προέκταση δημοσίων σχέσεων και επικοινωνιακών τακτικών.

– Δεύτερον, και πρέπει να τα επισημάνουμε αυτό, όταν καταρρίφθηκαν τα όποια εμπόδια επικοινωνίας και μιλήσαμε ανθρώπινα και ακομπλεξάριστα (υπήρξε χτες τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον κ. Βασίλη Μπισμπίκη) είδαμε πόσο εύκολο είναι να λυθούν οι παρεξηγήσεις. Θα πρέπει να καταθέσουμε την κατανόηση αυτής της αβλεψίας από τον κ. Μπισμπίκη και την διάθεση για την εφεξής αποκατάστασή της, όπως και έγινε.

Η αγαπημένη Σοφία Αδαμίδου δεν έχασε ποτέ τη θέση της δίπλα στον Βασίλη και στον Λένο. Και πώς άλλωστε;

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τεχνοχώρου Cartel:

Η συνεργασία της ομάδας CARTEL με την εκλιπούσα φίλη μας Σοφία Αδαμίδου
ξεκίνησε το έτος 2017, όταν η ίδια μαζί με τον ηθοποιό Τάσο Σωτηράκη ζήτησαν να
σκηνοθετήσει ο κ. Βασίλης Μπισμπίκης το θεατρικό έργο της Σοφίας Αδαμίδου
«ΑΡΗΣ» το οποίο παίζεται μέχρι σήμερα, με μεγάλη ανταπόκριση από το θεατρόφιλο
κοινό στον CARTEL ΤΕΧΝΟΧΩΡΟ κατόπιν αδείας των κληρονόμων της και καταβολής
εκ μέρους μας των πνευματικών δικαιωμάτων…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X