Fragilemag

ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νυχτερινοί Επισκέπτες. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βερολίνου. Στην Ελλάδα η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσία της πρωταγωνίστριας Σαρλότ Γκενσμπούργκ.

Η ταινία γυρνά το χρόνο πίσω. Πότε ακριβώς; Στη βραδιά των Γαλλικών εκλογών του 1981. Ο, σοσιαλιστής, Φρανσουά Μιτεράν  έχει μόλις κερδίσει τις Γαλλικές εκλογές. Στο πρόσωπό του διαγράφεται η ελπίδα ενός ολόκληρου έθνους. Οι εορτασμοί κρατούν γερά στους δρόμους. Ο αέρας της αλλαγής είναι διάχυτος. Το Παρίσι γιορτάζει. Αλλά για την Ελιζαμπέτ, ο γάμος της μόλις έχει τελειώσει και τώρα πρέπει να βρει μια δουλειά για να στηρίξει τον εαυτό της και τα δύο της παιδιά. Βρίσκει μια θέση στην αγαπημένη της βραδινή ραδιοφωνική εκπομπή όπου συναντά μια μοναχική κοπέλα, την οποία καλεί να μείνει στο σπίτι της. Αν και κάποια στιγμή εκείνη εξαφανίζεται, το ελεύθερο πνεύμα της έχει μια βαθιά επίδραση στην οικογένεια. Η Ελιζαμπέτ και τα παιδιά της αποκτούν αυτοπεποίθηση, αρχίζουν να παίρνουν ρίσκα και να αλλάζουν τη ζωή τους.

Μια απρόσμενα νοσταλγική και βαθιά συγκινητική ματιά σε μια αγαπημένη, αναλογική εποχή, όπου το ραδιόφωνο και το σινεμά παίζουν το δικό τους πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία μας καλεί να επιστρέψουμε σε μια εποχή που αισιοδοξία ήταν διάχυτη και οι οραματιστές ή ακόμη και αυτοί που εκ των υστέρων ονομάστηκαν ουτοπιστές έβρισκαν χώρο δημόσιας έκφρασης. Και βεβαίως μια ταινία για την ευαίσθητη γυναικεία φύση, ένα έργο χαρακτήρων, στο οποίο πρωτοστατεί η Σαρλότ Γκενσμπούργκ, που διαθέτει την αύρα ενός γοητευτικού παρελθόντος, ως κόρη της Τζέιν Μπίργκιν και του Σερζ Γκενσμπούργκ…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X