Fragilemag

Cry Macho – Η επιστροφή του Κλιντ Ίστγουντ ως καουμπόη

Cry Macho – Η επιστροφή του Κλιντ Ίστγουντ ως καουμπόη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Κλιντ Ίστγουντ είναι 91 χρονών. Έχει απολαύσει μια καριέρα που ξεπερνά τις έξι δεκαετίες με 70 ρόλους στη μεγάλη οθόνη, με 40 ταινίες που έχει σκηνοθετήσει αλλά και με υποψηφιότητες για Όσκαρ. Οι ρόλοι του παρουσίαζαν παράνομους, καουμπόηδες, αδίστακτους ντετέκτιβ, Αμερικανούς στρατιώτες. Αυτός ο θρύλος του κινηματογράφου ήταν καθοριστικός και μπροστά και πίσω από την κάμερα. Ο ηθοποιός επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με το γουέστερν Cry Macho.

Ναι στην περίπτωση του Ίστγουντ, όπως και σ’ εκείνη του Σον Κόνερι, η κάμερα μπορεί να δει την υψηλή ηλικία ενός πρωταγωνιστή ως το μέγιστο ατού μιας κινηματογραφικής παραγωγής. Ο 4 φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, στα 91 του επιστρέφει πίσω και μπροστά στην κάμερα με ένα στιβαρό νέο-γουέστερν. Το Cry Macho είναι μία ταινία που πραγματοποιήθηκε μετά από πολλές αναβολές, για να φτάσει στο κοινό δια χειρός του πιο κατάλληλου δημιουργού του Χόλιγουντ που μπορεί δικαιωματικά, εμπεριστατωμένα και καθηλωτικά να μιλήσει για το τι σημαίνει να φέρει κάποιος στους ώμους του τον χαρακτηρισμό μάτσο, για τα θεμέλια και το τίμημα της στερεοτυπικής ανδροπρέπειας.

Το σενάριο μεταφέρει το μυθιστόρημα του Ν. Ρίτσαρντ Νας (Porgy and Bess) που συνυπογράφει με τον Νικ Σενκ (To Βαποράκι). Στο πλάι του θρυλικού πρωταγωνιστή στέκεται επάξια ο πρωτοεμφανιζόμενος Εντουάρτο Μινέτ.

Στο Cry Macho που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις αίθουσες από την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, ο Κλιντ Ίστγουντ είναι ο Μάικ Μίλο. Ένας πρώην σταρ του ροντέο και ξοφλημένος εκτροφέας αλόγων που αναλαμβάνει μία δουλειά από το πρώην αφεντικό του. Πρέπει να φέρει παράνομα τον μικρό του γιο από το Μεξικό. Αναγκασμένο να ακολουθήσει μία κρυφή διαδρομή επιστρέφοντας στο Τέξας, το αταίριαστο δίδυμο ζει μία απρόσμενη περιπέτεια, καθώς ο περπατημένος Μάικ αναζητά την εξιλέωση.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X