Fragilemag

Είδαμε το Chappaquiddick (Η ενοχή του Κένεντι) στο ertflix

Είδαμε το Chappaquiddick (Η ενοχή του Κένεντι) στο ertflix
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
του Παύλου Κάγιου//
Θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον αυτή η ταινία αν ήταν ντοκιμαντέρ που ερευνά το «σκοτάδι» που σκεπάζει την περίπτωση του Τέντ Κένεντι με εκείνο το ατύχημα του ’69 που στοίχισε τη ζωή στη συνεργάτιδά του Μαίρη Τζο Κόπεχνε και στον ίδιο το τέλος των προσδοκιών για την προεδρική θέση των ΗΠΑ. Τώρα, ως δραματικό φιλμ, ε, λίγο ενδιαφέρον μπορεί να έχει για έναν μη Αμερικανό θεατή…
Το εν λόγω φιλμ, λοιπόν, ξεδιπλώνει το παρασκήνιο του τραγικού αυτοκινητιστικού δυστυχήματος που έλαβε χώρα το 1969 και στοίχισε μια ανθρώπινη ζωή και μαζί την ευκαιρία του Τεντ Κένεντι για προεδρική καριέρα.
Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Αυστραλός Τζέισον Κλαρκ («Mudbound», «Zero Dark Thirty») που ενσαρκώνει καταπληκτικά τον φιλόδοξο γερουσιαστή στις 7 πιο κρίσιμες μέρες της ζωής του, σε σκηνοθεσία του Τζον Κάραν («Διασχίζοντας την Έρημο», «Βαμμένο Πέπλο») και σενάριο των πρωτοεμφανιζόμενων Τέιλορ Άλεν και Άντριου Λόγκαν. Το θύμα του αυτοκινητιστικού αλλά και ενός διεφθαρμένου συστήματος υποδύεται η Κέιτ Μάρα («House of Cards»), ενώ ο Εντ Χελμς («The Hangover») εμφανίζεται στον ρόλο του δικηγόρου και ξαδέρφου του Κένεντι.
Η ταινία αποκαλύπτει όχι μόνο τις συνθήκες του δυστυχήματος, αλλά και το σκάνδαλο που ξέσπασε τις επόμενες μέρες και καθόρισε την καριέρα του εμπλεκόμενου πολιτικού.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

δείτε επίσης: Οι 5 ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις στο ertflix (και βλέπονται ελεύθερα)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X