Fragilemag

Ένιο Μορικόνε – Ο μοναδικός

Ένιο Μορικόνε – Ο μοναδικός
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Ένιο Μορικόνε που γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1928 ήταν Ιταλός συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος και πρώην τρομπετίστας. Είχε γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, καθώς και σύγχρονα έργα κλασσικής μουσικής. Η καριέρα του περιελάμβανε ένα ευρύ φάσμα ειδών μουσικής σύνθεσης, καθιστώντας τον έναν από τους πιο πολύπλευρους, παραγωγικούς και με επιρροή συνθέτες μουσικής για ταινίες όλων των εποχών. Ο υπέροχος καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή στις 6 Ιουλίου 2020.

Ο Μορικόνε, “Ο Μαέστρος” όπως τον αποκαλούσαν από τις συνεργασίες του με κορυφαίους σκηνοθέτες, όπως Σέρτζιο Λεόνε, Μπράιαν ντε Πάλμα, Παζολίνι, Πολάνσκι, Τορνατόρε και εκατοντάδες άλλους, ο Μορικόνε θεωρεί ότι ο Σέρτζιο Λεόνε ήταν σίγουρα από τους ελάχιστους που του άφησαν ελευθερία, του έδωσαν χώρο και χρόνο στη μουσική που συνέθεσε για τις ταινίες του.

Χωρίς τον Ένιο Μορικόνε το πάντρεμα του κινηματογράφου με την μουσική θα ήταν στο μισό της σημερινής της επίτευξης. Οι ενορχηστρώσεις, οι κυριολεκτικά εκπληκτικές υπογραμμίσεις, το διαισθητικό «διάβασμα» των έργων και φυσικά τα αλησμόνητα θέματα είναι  τεκμήρια της διάνοιας αυτού του ταπεινού διοπτροφόρου που μελώδησε τις ζωές μας.

•Η μουσική του Μορικόνε έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 60 βραβευμένες ταινίες

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X