Fragilemag

Ertflix – Τρεις ταινίες για τη ζωή (και τη ζέστη)

Ertflix – Τρεις ταινίες για τη ζωή (και τη ζέστη)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έξω κάνει ζέστη. Πρωτόγνωρες θερμοκρασίες. Οι μετακινήσεις είναι ελάχιστες. Νιώθουμε λες και ζούμε σε λοκ-ντάουν. Υπάρχουν τρεις ταινίες που μπορείς να δεις με το air-condition αγκαλιά και προβάλλει το κινηματογραφικό “κλαμπ” Ertflix.

Με τον Βίγκο Μόρτενσεν στο Captain Fantasitc θα συγκινηθείς. Με την Ανέτ Μπένινγκ στο Hope Gap θα μπεις στα βαθιά νερά της συντροφικότητας. Με το Σπιρτόκουτο -ναι αυτή τη χιλιοπαιγμένη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη– θα πάρεις μάτι γύρω από το τι μπορεί να συμβεί σε ένα δυάρι της Αθήνας, όταν η ζέστη χτυπά κόκκινο.

Captain Fantastic (2016)

Ο Βίγκο Μόρτενσεν σε διδάσκει πώς θα μπορούσες να γίνεις ένα τσακ καλύτερος πατέρας. Ή ίσως, καλύτερα, σου δείχνει πώς θα μπορούσαν να είναι οι πατέρες γενικά.

Η δραματική ταινία Captain Fantastic (2016) είναι μια υπέροχη περιγραφή αφοσίωσης στην πατρική εναλλακτικότητα. Ίσως σου φέρει δάκρυα στα μάτια. Καμία ανησυχία. Δραματική παραγωγή θα δεις, αυτός είναι ο σκοπός της.

Δείτε την ταινία στο  Ertflix – ΕΔΩ

Στα δάση του Βορειοδυτικού Ειρηνικού, ένας πατέρας που είναι αφοσιωμένος στο μεγάλωμα των έξι παιδιών του, προσπαθώντας να τους δώσει μια αυστηρή σωματική και πνευματική διαπαιδαγώγηση, αναγκάζεται να αφήσει τον παράδεισο στον οποίο ζει και να μεταφερθεί στον έξω κόσμο, αμφισβητώντας την ιδέα που είχε για το τι σημαίνει να είσαι γονιός.

Το “Captain Fantastic” είναι μια πολυδιάστατη και συγκινητική ταινία με δυνατές ερμηνείες. Ο Βίγκο Μόρτενσεν πρωταγωνιστεί στον ρόλο του πατέρα. Οι πατροπαράδοτες αξίες όπως η οικογένεια, η ελευθερία, η εκπαίδευση και η σύγκρουση του ατομικού και του κοινωνικού βίου αποκαλύπτονται με μοναδική ένταση.

Το «Captain Fantastic» ήταν μια από τις πλέον πολυσυζητημένες ταινίες του Φεστιβάλ Καννών.

Σκηνοθεσία: Ματ Ρος
Ηθοποιοί: Βίγκο Μόρτενσεν, Τζορτζ ΜακΚέι, Σαμάνθα Άισλερ, Φρανκ Λαγκέλα, Κάθριν Χαν, Στιβ Ζαν

Hope Gap (2019)

Σ’ αυτό το έργο δεν υπάρχουν χαρακτήρες με ειδικές δυνατότητες, με αλύτρωτα πάθη, αυτοκαταστροφικές μανίες. Υπάρχει μια ποπ ιστορία -το τέλος μιας σχέσης δύο ανθρώπων- που όλοι την έχουμε βιώσει. Πρωταγωνιστές είναι άνθρωποι με κοινές φοβίες και ανασφάλειες. Τo Hope Gap (2019)  μιλά για το χωρισμό ενός ζευγαριού μετά από 29 χρόνια γάμου….

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X