Fragilemag

Γιατί οι γυναίκες εξακολουθούν να κρίνονται αυστηρά ως προς τον ευκαιριακό έρωτα;

Γιατί οι γυναίκες εξακολουθούν να κρίνονται αυστηρά ως προς τον ευκαιριακό έρωτα;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο F. Scott Fitzgerald χαρακτήρισε τη δεκαετία του 1920 (γνωστή ως Εποχή της Τζαζ ή ως Roaring Twenties) “το πιο ακριβό όργιο στην ιστορία”. Είχε ακολουθήσει εξάλλου το τέλος μιας άλλης πανδημίας, εκείνης της Ισπανικής Γρίπης του 1918.

Σήμερα, όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί σε παγκόσμιο επίπεδο, ορισμένοι λένε ότι όλη η σεξουαλική ενέργεια, που έπρεπε να μείνει περιορισμένη στο πλαίσιο της κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, θα απελευθερωθεί. Ο κοινωνιολόγος του Γέιλ Νικόλας Χριστάκης προβλέπει ένα καλοκαίρι που θα χαρακτηριστεί από μια έξαρση της «σεξουαλικής ελευθεριότητας».

Οι γυναίκες, ωστόσο, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αντίδραση ως προς την επιθυμία τους για διερεύνηση της σεξουαλικότητάς τους μετά τον εμβολιασμό. Είναι γεγονός ότι ακόμα οι γυναίκες επικρίνονται ως προς τη σεξουαλική τους συμπεριφορά, ιδίως αν έχει να κάνει με το περιστασιακό σεξ.

Αυτό το στερεότυπο επιμένει στην εποχή μας αναφορικά με τις γυναίκες, παρόλο που το περιστασιακό σεξ θεωρείται πλέον κοινωνικά αποδεκτό και η ισότητα των φύλων στο μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου είναι γεγονός ή τουλάχιστον πορευόμαστε ώστε να γίνει.

Συγκεκριμένα, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες υποθέτουν πως μια γυναίκα που επιλέγει το ευκαιριακό σεξ πρέπει να έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Αυτή όμως η αντίληψη δεν βασίζεται στην πραγματικότητα. Λοιπόν, τι δημιουργεί αυτό το αβάσιμο στερεότυπο;

Μια πεποίθηση που συντηρείται από θρησκευτικές και πολιτικές διαφορές
Η ιδέα ότι η σεξουαλική συμπεριφορά των γυναικών συνδέεται με την αυτοεκτίμησή τους κυριαρχεί ως αναπαράσταση και αφήγηση σε ταινίες, βιβλία, ακόμα και σε κάποιους ιστότοπους συμβουλών για σχέσεις. Μεγάλο μέρος του κόσμου τείνει να συσχετίζει τη μονογαμία με την υψηλή αυτοεκτίμηση, ειδικά για τις γυναίκες. Πιο εντυπωσιακό, συσχετίζει το περιστασιακό σεξ με χαμηλή αυτοεκτίμηση – αλλά μόνο στις γυναίκες.
Αυτή η πεποίθηση είναι εκπληκτικά διαδεδομένη και σε πολλές μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες το υποστηρίζουν.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X