Fragilemag

Η ταινία της βραδιάς – Δεκαπενταύγουστος στην ΕΡΤ2

Η ταινία της βραδιάς – Δεκαπενταύγουστος στην ΕΡΤ2
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Δεκαπενταύγουστος (2001) είναι μια από τις καλύτερες δουλειές του Κωσταντίνου Γιάνναρη. Είναι και εκείνη η ταινία που, εκτός των άλλων, υποκλινόμαστε στην ερμηνευτική οξυδέρκεια μιας ομάδας δυνατών ηθοποιών (Ελένη Καστάνη, Ακύλας Καραζήσης, Αμαλία Μουτούση, Αιμίλιος Χειλάκης, Θεοδώρα Τζήμου, Μιχάλης Ιατρόπουλος). Το βραβευμένο έργο ενός σκηνοθέτη που πρότεινε νέους κινηματογραφικούς δρόμους στο ελληνικό σινεμά προβάλλει απόψε, Πέμπτη 6 Ιουλίου, η ΕΡΤ2 στις 22:00.

Ο Δεκαπενταύγουστος – όχι η ταινία- είναι το 24ωρο του χρόνου που οι αλαλάζοντες μικροαστοί απαλλάσσονται από τα δεσμά τους. Το άνοιγμα στην ελευθερία ακουμπά τα πάντα. Την υποχρέωση της θρησκευτικής πίστης, τη ξεγνοιασιά, τη σώνει και καλά έξοδο από την πόλη.

Δεκαπενταύγουστος η ταινία.

Υπόθεση: Αύγουστος στην Αθήνα. Εποχή απόδρασης. Το καλοκαίρι τελειώνει και οι χαρακτήρες της ταινίας αναζητούν ένα θαύμα που θα αλλάξει τη ζωή τους. Αναζητούν τη φυγή προς μια καινούργια αρχή. Η ζέστη έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πορείες αδιέξοδες. Πόθοι και όνειρα καθημερινά, κάνουν τη ζωή να μοιάζει αβάσταχτη…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X