Fragilemag

Μάρλον Μπράντο – Ο ατίθασος

Μάρλον Μπράντο – Ο ατίθασος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όχι άδικα, ο Μάρλον Μπράντο θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς όλων των εποχών.

Οι πρωταγωνιστικές του ικανότητες στο “Νονό”, το σύντομο αλλά συνάμα συνταρακτικό του πέρασμα στο “Αποκάλυψη Τώρα!”, ως πρώην Αμερικανού στρατιωτικού που βρίσκει το νόημα της ζωής στη ζούγκλα του εμπόλεμου Βιετνάμ, είναι κάποιοι από τους ρόλους που του δίνουν θέση στο πάνθεον της υποκριτικής.

Ο ασυμβίβαστος σταρ του κινηματογράφου που γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1925 έφυγε από τη ζωή την 1η Ιουλίου 2004, ήταν ένας πραγματικός καλλιτέχνης.

Ο αντισυμβατικός χαρακτήρας του έγινε διακριτός από τις πρώτες ταινίες που πρωταγωνίστησε. Είναι σαν ο Μπράντο, τη δεκαετία του 1950, να ερμηνεύει τον ασύμβατο εαυτό του σε φιλμ όπως “Λεωφορείον ο Πόθος”, “Ο Ατίθασος”, “Το Λιμάνι της Αγωνίας”.

Όταν ο ηθοποιός συναντήθηκε με την εμπορική και καλλιτεχνική  δόξα -μετά τον ρόλο του Στάνλεϊ Κοβάλσκι στο «Λεωφορείο ο Πόθος» 1951- ένιωθε άβολα με τις αντιδράσεις του κόσμου. Ήταν η περίοδος που έλεγε: «Οι αίθουσες είναι σκοτεινές γιατί πας με τη φαντασία σου. Ο ηθοποιός κάνει όλα αυτά που εσύ θες. Φιλά την κοπέλα που θα ήθελες, είναι γενναίος όπως θα ήθελες, το κοινό δανείζει τον εαυτό του στο υποκείμενο»…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X