Fragilemag

Ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο δεν στέκεται στην επιφάνεια των ρόλων του

Ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο δεν στέκεται στην επιφάνεια των ρόλων του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Από τα πρώτα πράγματα που έκανα, ακόμη και στο θέατρο, ήταν οι ρόλοι των κακών. Είναι πολυεπίπεδοι ρόλοι ως επί το πλείστον. Με τον κακό έχεις περισσότερη ελευθερία να πειραματιστείς και να προχωρήσεις περισσότερο» δηλώνει με ειλικρίνεια ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο. Ο φωτογενής και γεννημένος 19 Φεβρουαρίου 1967 στο Πουέρτο Ρίκο ηθοποιός αναδείχθηκε τη δεκαετία του 1990 ως ένας συναρπαστικός καλλιτέχνης ιδιαίτερων χαρακτήρων και απαιτητικών ρόλων.

Ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στη Σαντούρσε του Πουέρτο Ρίκο. Ήταν μόλις εννέα ετών όταν πέθανε η μητέρα του και λίγα χρόνια αργότερα ο πατέρας του μετέφερε την οικογένεια στην Πενσυλβάνια. Μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο εισήλθε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο, σκοπεύοντας να σπουδάσει μάρκετινγκ. Ωστόσο, γράφτηκε και σε ένα μάθημα υποκριτικής που τον έπεισε να αλλάξει πορεία. Μετακόμισε στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη και σπούδασε στη θεατρική σχολή του Circle in the Square πριν λάβει υποτροφία για την Ακαδημία Υποκριτικής & Θεάτρου Stella Adler στο Λος Άντζελες.

Στο Snatch (Η αρπαχτή) του Γκάι Ρίτσι

Ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο είναι γνωστός για τον ρόλο του κακού αγοριού στην τηλεόραση (Miami Vice) και στις ταινίες Συνήθεις Ύποπτοι, Αγριότητα, Εσκομπάρ: Χαμένος παράδεισος. Όμως στην πραγματική ζωή είναι ένας άνθρωπος που προωθεί την ισότητα για όλους. Είναι υποστηρικτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού GLAAD και της συνεχούς ιατρικής έρευνας για το AIDS. Παλεύει, εκτός των άλλων, για να βοηθήσει τους Αμερικανούς που είναι στρατιωτικοί ή βρίσκονται στο εξωτερικό να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω του Ιδρύματος Υπερπόντιας Ψήφου.

Ως Τσε Γκεβάρα στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Στίβεν Σόντεμπεργκ

Ο ηθοποιός με το σκοτεινό βλέμμα δεν στέκεται στην επιφάνεια του Χόλιγουντ. Θέλει κάτι περισσότερο. Να βουτά κυριολεκτικά στις προσωπικότητες που πρόκειται να υποδυθεί. Το παράδειγμα της συνεργασίας του, ερμηνεύοντας τον Αργεντίνο επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, με τον σκηνοθέτη Στίβεν Σόντεμπεργκ είναι ενδεικτικό. Ο Ντελ Τόρο είχε δηλώσει: «Για να υποδυθώ τον Τσε ακολούθησα μια εντελώς διαφορετική διαδικασία σε σχέση με άλλες ταινίες που έχω κάνει. Επειδή πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο, ξεκινάς από τον ίδιο και τα γραπτά του. Αυτό με οδήγησε σε 7 χρόνια έρευνας για να βρω ό,τι έχει γραφτεί από άλλους γι’ αυτόν».

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X