Fragilemag

Ο καυτός Σεπτέμβρης του Σύριζα – Υποψηφιότητες και ψηφοφόροι

Ο καυτός Σεπτέμβρης του Σύριζα – Υποψηφιότητες και ψηφοφόροι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο καυτός Σεπτέμβρης του Σύριζα. Μετά τη βαριά ήττα, μετά την παραίτηση Αλέξη Τσίπρα έρχεται η περίοδος της περισυλλογής αλλά και της αλλαγής της προεδρίας στο κόμμα. Με βάση τις υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί αναλύουμε τα υπέρ και τα κατά κάθε μιας από αυτές.

Γιάννης Παναγόπουλος

Σε λίγο (2 Σεπτεμβρίου) κλείνει η δυνατότητα κατάθεσης υποψηφιότητας για την προεδρία του Σύριζα. Ποιο είναι το προφίλ των υποψηφίων; Ποια η δεξαμενή των ψηφοφόρων τους;

Ο ψηφοφόρος Κασσελάκη

Ένα απτό παράδειγμα. Υπάρχει και εκείνος ο follower του Σύριζα που πάντα μέσα του ήθελε -στο περίφημο δημοψήφισμα του Αλέξη (πίσω στις καυτές μέρες του 2015)- να φωνάξει “Ναι, μένουμε Ευρώπη”.

Ήταν εκείνος ο Συριζαίος που την ίδια περίοδο την πολιτική του άποψη γαργαλούσε η απολιτίκ αλλά ομολογούμενος σεντιμεντάλ πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη περί κοινής λογικής. Μέσα του ευχόταν πως το κόμμα του θα την ακολουθούσε.

Εννοείται ο ψηφοφόρος Κασσελάκη βλέπει τη στήριξη Πολάκη στο πρόσωπο του υποψηφίου προέδρου του Σύριζα ως κηλίδα λαϊκισμού. Την παραβλέπει όμως.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, που μοιάζει περισσότερο με θεατή του Roland-Garros παρά με συννεφιασμένο Συριζαίο που όταν μιλά για την ανοιχτότητα της αριστεράς στο φόντο ακούγεται playlist με τραγούδια του Σωκράτη Μάλαμα, προβάλλει ως ιδανική λύση αφαίρεσης της ναφθαλίνης του Σύριζα.

Πολάκης, Κασσελάκης, Θεοδωράκης. Ποιος θα περίμενε τόσα ετερόκλητα -άκης να χωρέσουν στο προφίλ μιας υποψηφιότητας;

Ο ψηφοφόρος του Νίκου μας

Ο ψηφοφόρος του Νίκου Παππά είναι παιδί του κομματικού σωλήνα που πίσω στις στείρες μέρες του 3% πάλεψε και τελικά κατάφερε το ανέλπιστο. Να δει τον Σύριζα κυβέρνηση, τον Αλέξη πρωθυπουργό.

Ο Νίκος Παππάς, ο ίδιος, γνωρίζει τα αποδυτήρια του κόμματος καλύτερα από κάθε άλλο συνυποψήφιό του.

Στα μάτια και στην καρδιά του ψηφοφόρου του είναι ο μοντέρνος αγωνιστής που τόλμησε να τα βάλει με τους καναλάρχες. Σ’ αυτό δεν έχει άδικο αλλά τελικά οι καναλάρχες είναι κάτι σαν τη διαρκή σύνοδο της εκκλησίας. Όποιος τα βάζει μαζί τους χάνει.

Στον ψηφοφόρο Νίκου Παππά πρέπει να πιστώσουμε μια πολύ συγκεκριμένη “δεξιότητα”. Γνωρίζει πως ακόμα και αν δεν βγει πρώτη η επιλογή του θα δεχτεί το αποτέλεσμα ως “Νίκη των δημοκρατικών διαδικασιών του κόμματος”. Το τελευταίο το έχει μάθει από τα χρόνια του πρώτου Συνασπισμού (1990) και παλιότερα από τις μαζώξεις του ΚΚΕ εσωτερικού στη Στροφυλιά (θυμάσαι;)

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X