Fragilemag

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 24 – 30 Ιανουαρίου: μεταφυσικός Τουργκιένεφ, ελληνοπρεπής «Μπακλαβάς» και η επιστροφή της «Κατερίνας»

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 24 – 30 Ιανουαρίου: μεταφυσικός Τουργκιένεφ, ελληνοπρεπής «Μπακλαβάς» και η επιστροφή της «Κατερίνας»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κώστας Β. Ζήσης

Τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, με κάμποσα θέατρα να τελούν υπό αναστολή, κάποια άλλα να έχουν ρίξει πενθήμερη αυλαία χτυπημένα από τον covid-19, υπάρχουν και αυτά που ξεκινάν.

Κορυφαίο θεατρικό γεγονός της εβδομάδας, το κύκνειο άσμα του Τουργκένιεφ που η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη σκηνοθετεί στο Σύγχρονο Θέατρο, το μεταφυσικό «Ανάμεσα σε δύο κόσμους».

Τρεις επαναλήψεις σηκώνουν αυλαία αυτήν την εβδομάδα . Η «Δημοκρατία του Μπακλαβά», παράσταση που φιλοξενήθηκε το καλοκαίρι στην Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021 ρίχνεται στο στίβο του ελεύθερου θεάτρου στο Αμφιθέατρο στην Πλάκα ενώ η μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία του Γιώργου Νανούρη, βασισμένη στο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, επιστρέφει αυτήν τη φορά στο Αλκυονίς. Και οι δύο παραστάσεις θα σημειώσουν περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. «Η τριλογία των Λήμαν Μπράδερς» του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με αλλαγές στην διανομή, σηκώνει αυλαία στην νέα της στέγη, στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου

Στην Εθνική Λυρική Σκηνή, για τέσσερις μόνο παραστάσεις παρουσιάζεται η πρώτη όπερα για το 2022 «Αντρέα Σενιέ», αφιερωμένη στον Γάλλο ποιητή, με τη συμμετοχή της ορχήστρας, της χορωδίας και του μπαλέτου της ΕΛΣ.

Το θέατρο ΕΝ-Α στον Κορυδαλλό ανεβάζει το έργο του Αλέξανδρου Αντωνόπουλου «Ο κύκλος που δεν κλείνει…»

Συγκεκριμένα:

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου

1. «Ανάμεσα σε δύο κόσμους»  του Ιβάν Τουργκένιεφ από την Κωνσταντίνα Νικολαΐδη στο Σύγχρονο Θέατρο. Παίζουν Φιλίππα Κουτούπα, Δημήτρης Μανδρινός, Νίκη Παλληκαράκη, Σοφία Παναγού, Ορέστης Τρίκας

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου

1. «Η Τριλογία των Λήμαν Μπράδερς» του Στέφανο Μασσίνι από τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Παίζουν Μιχάλης Οικονόμου, Παντελής Δεντάκης, Αλμπέρτο Φάις (επανάληψη)

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X