Fragilemag

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 28 Φεβρουαρίου – 6 Μαρτίου: Ευγένιος Ο’ Νηλ, Αντονέν Αρτώ, Θανάσης Τριαρίδης

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 28 Φεβρουαρίου – 6 Μαρτίου: Ευγένιος Ο’ Νηλ, Αντονέν Αρτώ, Θανάσης Τριαρίδης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κώστας Β. Ζήσης

Πρώτες ημέρες του Μαρτίου, μπαίνουμε με Ανοιξιάτική διάθεση σιγά-σιγά στην καρδιά της δεύτερης περιόδου της θεατρικής σαιζόν και αυτήν την εβδομάδα έχουμε κάποιες πολύ ιδιαίτερες προτάσεις.

Μετά τον «Γυάλινο Κόσμο» του Τέννεσσι Ουίλιαμς, ο Δημήτρης Καραντζάς συνεργάζεται εκ νέου με το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας και σκηνοθετεί έναν ακόμα μεγάλο Αμερικανό δραματουργό, τον Ευγενιο Ο’ Νηλ και το πολύ σπουδαίο και αυτοβιογραφικό του «Ταξίδι μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» . Η Ιόλη Ανδρεάδη με τον Άρη Ασπρούλη ολοκληρώνουν την έρευνά τους για τον Αντονέν Αρτώ και το «θέατρο της σκληρότητας» παρουσιάζοντας τον μονόλογο «Κόκκαλο», το τελευταίο μέρος της τριλογίας τους στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. Η Μαρία Αιγινίτου, η οποία διακρίνεται για την τρυφερότητα των παραστάσεων της, συνεργάζεται με τον Αυγουστίνο Κούμουλο και συναντιέται με τον σκληρό κόσμο του Θανάση Τριαρίδη στο «Lebensraum- Πείραμα για την καλοσύνη», στο Θέατρο Faust.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε τον «Λοιμό» του Βασίλη Βηλαρά στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, μια μουσική παράσταση σε επιθεωρησιακούς δρόμους ρνώ μουσική είναι και η παράσταση της Μαρίας Μάργαρη στο παρακείμενο Red Jasper Cabaret Theatre. Η Ρέινα Εσκενάζυ θα παρουσιάσεις τους «Lyons», μια κωμωδία οικογενειακής αλληλεγγύης και αμοιβαίας τρυφερότητας στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού, ενώ στο Θέατρο Παραμυθίας ο Νίκος Αμουντζάς αναβιώνει την «Γκόλφω» του Σπυρίδωνα Περεσιάδη. «Καθε Τετάρτη», η νέα γλυκόπικρη κωμωδία του Ανδρέα Αριστοτέλους στο ProjectR Stage.

Πολύ σημαντικές και οι επαναλήψεις που σηκώνουν αυλαία εκ νέου αυτήν την εβδομάδα: Ο Θόδωρος Τερζόπουλος ξεκινά νέο κύκλο για το περίφημο «Alarme» με την Σοφία Χιλλ, την Αγλαΐα Παππά και τον Τάσο Δήμα, στο Άττις, η Νάντια Δαλκυριάδου και η συντροφιά της θα περπατήσουν για μια ακόμη φορά στις «Γειτονιές του κόσμου» του Γιάννη Ρίτσου στο Θέατρο Βαφείο ενώ η Νατάσα Νταϊλιάνη θα συναντηθεί με τον Τάσο Ράπτη στο ΠΛ.ΥΦΑ., παρουσιάζοντας και πάλι την site specific παράσταση «Ξανά», η οποία είχε παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Λυκαβηττού με θέμα τις κοινωνικές διαστάσεις του έρωτα.

Με ανανεωμένη διανομή, το «Δάχτυλο στο μέλι» επιστρέφει στο Eliart για να θίξει και πάλι τα κακώς κείμενα της δεκαετίας του 80, σε μια παράσταση με έντονο το χρώμα του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.

Συγκεκριμένα:…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X