Fragilemag

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 7-13 Μαρτίου: με άρωμα γυναίκας

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 7-13 Μαρτίου: με άρωμα γυναίκας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κώστας Β. Ζήσης

Η δεύτερη περίοδος της θεατρικής σεζόν 2021-2022 έχει μπει για τα καλά. Οι νέες, παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία αυξάνουν τον αριθμό τους βδομάδα την βδομάδα, ενώ το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της εβδομάδας είναι ότι όλες σχεδόν οι παραστάσεις που ξεκινούν έχουν άρωμα γυναίκας, μιας και η συντριπτική πλειοψηφία τους σκηνοθετούνται από γυναίκες καλλιτέχνιδες.

Το Εθνικό Θέατρο έχει δύο πρεμιέρες αυτήν την εβδομάδα και οι δύο την Παρασκευή: Στο ισόγειο του REX, η Μαρία Παρασύρη θα σκηνοθετήσει το κλασικό «Τρωίλος και Χρυσηίδα» του Σαίξπηρ, ενώ ακριβώς από κάτω, στη Σκηνή Κατίνα Παξινού , στην Εφηβικη Σκηνή, η Σοφία Βγενοπούλου θα παρουσιάσει το έργο του Μαξ Φρης «Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές».

Δύο και οι πρεμιέρες για το Θέατρο 104 και μάλιστα και οι δύο θα λάβουν χώρα την ίδια ημέρα, την Τετάρτη: Η ομάδα Αντιστροφή στήνει μια «Γιορτή του Θερισμού», ενώ η Εύη Χρόνη υπόσχεται ποιητικό σουρεαλισμό στην παράσταση «Rabbithole».

Τα κόμικ του Αρκά, αποκτούν σάρκα και οστά στη Σκηνή Αντιγόνη του Ελληνικού Κόσμου, στην παράσταση του Δημήτρη Αγορά «Εκτός Ελέγχου». Η Μαριτίνα Πάσσαρη μας συστήνει την Καταλανή Λιουίζα Κουνιγιέ, όπου το έργο της «Σφαγή» ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιάσει και ο Γιάννης Νταλιάνης το έργο του Μικ Γκόρντον «On ego», που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Λονδίνο. Ένα ποιητικό αφιέρωμα στον θρυλικό μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, ετοιμάζει ο Χρήστος Καρασαββίδης στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα.

Η Ανδρονίκη Αβδελιώτη έρχεται με το περίφημο «Γεύση από μέλι» της Shelagh Delaney στο Αγγέλων Βήμα, ο «Κος Κόλπερτ» παρουσιάζεται από την Αγνή Χιωτη στο μικρό Αργώ, ενώ ο τρίτος «Κατά Φαντασίαν Ασθενής» της σεζόν θα παρουσιαστεί από την Έλλη Βοζικιάδου στο Κινηματοθέατρο Studio New Star Art Cinema για τρεις μόνο παραστάσεις.

Από τις επαναλήψεις, δεν πρέπει κανείς να χάσει το νέο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη , όπου ο Γιάννης Σκουρλέτης και οι bijous de kant θα παρουσιάσουν εκ νέου για λίγες παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, ενώ νέο κύκλο παραστάσεων ξεκινούν και οι «Υποχώρηση από τη Μόσχα» του Αλέξανδρου Κοέν στο Θέατρο Αργώ και «Το σύνδρομο της Εύας» της Άννας Ετιαρίδου στο Θέατρο Βαφείο Λάκης Καραλής.

Η standup comedy δεν θα μπορούσε να λείψει ούτε αυτήν την εβδομάδα, μιας και ο Μιχάλης Σεβαστέρης θα μας δηλώνει «Είμαι βίγκαν» από τη σκηνή του Άβατον.

Συγκεκριμένα:

Δευτέρα 7 Μαρτίου…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X