Fragilemag

“Όλα Δεξιά” – Η χούντα 1967-1974 μέσα από το “αδίστακτο” χιούμορ του σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη

“Όλα Δεξιά” – Η χούντα 1967-1974 μέσα από το “αδίστακτο” χιούμορ του σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μπορείς να δεις τη Χούντα των Συνταγματαρχών από πολλές σκοπιές. Δίπλα από την ιστορική πραγματικότητα στέκεται μια άλλη. Των σκιτσογράφων που κατέγραψαν με φαντασία και  χιούμορ σκηνές της πολιτικής ζωής της χώρας σε μια περίοδο που η βία και το κιτς αποθεώθηκαν. Πάντα όταν επιστρέφουμε σ’ εκείνη την εποχή, τα σκίτσα του Βαγγέλη Παυλίδη αποκτούν ιδιαίτερο νόημα.

Ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Παυλίδης στο βιβλίο του “Όλα Δεξιά” – Εκδόσεις Ερμής (1975) έχει συμπεριλάβει σκίτσα του από την περίοδο 1974 – 1980 που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα “Το Βήμα” και το περιοδικό “Ταχυδρόμος”.

•Τα σκίτσα του Παυλίδη είναι αυτοτελή έργα τέχνης με δόσεις καυτού χιούμορ

Ο Βαγγέλης Παυλίδης το 1971, στην καρδιά της Χουντικής κυριαρχίας, έχοντας βρει στην πολιτική τις απαντήσεις στα ερωτήματα που τον απασχολούσαν τις ημέρες του χιπισμού, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του σκιτσογράφου απο την αθλητική OΜΑΔΑ και, αμέσως μετά, από ΤO ΒΗΜΑ. Aπο τότε έχει συνεργαστεί με την EΛEYΘEPOTYΠIA, τις 24 ΩPEΣ και από το 1989 μεχρι το 2010 πάλι με TO BHMA. Συνεργάστηκε ακόμα και με τον TAXYΔPOMO, τη ΘEΣΣAΛONIKH, τις 24ΩΡΕΣ και την EΞOPMHΣH…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X