Fragilemag

Σινεμά | Γουέστ Σάιντ Στόρι: Νέα πνοή στο ωραιότερο μιούζικαλ όλων των εποχών!

Σινεμά | Γουέστ Σάιντ Στόρι: Νέα πνοή στο ωραιότερο μιούζικαλ όλων των εποχών!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Παύλου Θ. Κάγιου

Εξήντα χρόνια μετά, λάμπει απ’ άκρη σ΄ άκρη και συνεχίζει να συγκινεί. Ο λόγος για το κορυφαίο μιούζικαλ όλων των εποχών, το Γουέστ Σάιντ Στόρι, που επιστρέφει ανανεωμένο κάτω από τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Κι όταν ο 76χρονος πλέον Σπίλμπεργκ λέει ότι με αυτό το φιλμ, το πρώτο μιούζικαλ στην εντυπωσιακή καριέρα του, «εκπληρώνω το όνειρο μιας ζωής», γίνεται πιστευτός εκ του αποτελέσματος. Γιατί κατορθώνει να σκηνοθετήσει ένα σύγχρονο ριμέικ της διαχρονικής θεατρικής παράστασης και της επικής ταινίας των 10 Όσκαρ. Και αυτό το βλέπουμε στο πανί όπου: Ο βραβευμένος με Τόνι και Πούλιτζερ θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Τόνι Κίσνερ, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη, προσεγγίζει το υλικό με διάθεση να ρίξει φως σε σύγχρονα ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, τις κοινωνικές διακρίσεις και τη μισαλλοδοξία.

Το πρώτο φιλμ – 1961 – που, μεταξύ των άλλων Όσκαρ, είχε κερδίσει τα κορυφαία της καλύτερης ταινίας και της σκηνοθεσίας, ήταν των Ρόμπερτ Γουάιτ – βετεράνος του Χόλυγουντ με πάνω από 80 ταινίες στο ενεργητικό του πολλές από τις οποίες ήταν σούπερ εμπορικές επιτυχίες – και του Τζέρομ Ρόμπινς. Ένα μιούζικαλ που από τότε που το είχα πρωτοδεί το θεωρούσα – και το θεωρώ – το καλύτερο στο είδος. Ένα διαχρονικά αστραφτερό μιούζικαλ με την αλησμόνητη μουσική και τα τραγούδια του Λέοναρντ Μπερνστάιν που έχουν μείνει αλησμόνητα και τραγουδιούνται μέχρι σήμερα με πρωταγωνιστές τους Νάταλι Γουντ, τον «δικό» μας Τζορτζ Τσακίρη και τη Ρίτα Μορένο που, 51 χρόνια μετά, ο Σπίλμπεργκ δημιούργησε -και πολύ εύστοχα- έναν ρόλο που το ερμηνεύει συγκινητικά στο δικό του ριμέικ…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X