Fragilemag

Σοφία Λόρεν – Η Μεσόγειος στο βλέμμα της

Σοφία Λόρεν – Η Μεσόγειος στο βλέμμα της
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Σοφία Λόρεν (γεννημένη το 1934) είναι η Ιταλίδα ηθοποιός του κινηματογράφου που ξεπέρασε τη φτωχική της καταγωγή στη μεταπολεμική Νάπολη για να αναγνωριστεί παγκοσμίως ως μια από τις πιο όμορφες γυναίκες της Ιταλίας και, ίσως, πιο διάσημο αστέρι του κινηματογράφου της.

Πριν δουλέψει στον κινηματογράφο, η πανέμορφη Sofia Scicolone δούλεψε ως μοντέλο σε φωτορομάντσα σε εβδομαδιαία περιοδικά που χρησιμοποιούσαν στατικές φωτογραφίες για να απεικονίσουν ρομαντικές ιστορίες. Ο πρώτος της ρόλος στον κινηματογράφο ήταν κυριολεκτικά μικρός. Έπαιξε μια σκλάβα στην αμερικανική παραγωγή του Quo Vadis (1951). Υπό την κηδεμονία του παραγωγού Κάρλο Πόντι (μελλοντικός σύζυγός της), η Σοφία Scicolone μεταμορφώθηκε σε Σοφία Λόρεν.

Η καριέρα της Λόρεν ξεκίνησε με τη συμμετοχή της σε σειρά κωμωδιών χαμηλού προϋπολογισμού προτού προσελκύσει την κριτική και τη λαϊκή προσοχή με την Aida (1953), στην οποία ερμήνευσε το τραγούδι της Renata Tebaldi στον ομώνυμο ρόλο.

•Το 1960, η Λόρεν πρωταγωνίστησε στο Η Ατιμασμένη του Βιτόριο ντε Σίκα. Υποδύθηκε τη μητέρα που προσπαθεί να μεγαλώσει τη 12χρονη κόρη της στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ιταλία. Οι δυο τους καταλήγουν να βιάζονται ομαδικά μέσα σε μια εκκλησία καθώς ταξιδεύουν πίσω στην πόλη τους μετά την παύση των βομβαρδισμών εκεί. Για την ερμηνεία της στην ταινία η Λόρεν κέρδισε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο καλύτερης ερμηνείας του Φεστιβάλ Κανών, το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, το πρώτο μεγάλο Όσκαρ για μη αγγλόφωνη ερμηνεία.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X