Fragilemag

Στυτική δυσλειτουργία – Μύθοι, θεωρίες και πραγματικότητες

Στυτική δυσλειτουργία – Μύθοι, θεωρίες και πραγματικότητες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

επιμέλεια κειμένου – Ελένη Σωτάκη

Πάμε κατευθείαν στα βαθιά του ανδρικού οργασμού. Η στυτική δυσλειτουργία είναι κοινό πρόβλημα γύρω από τη σεξουαλική απόδοση που εμφανίζεται σε άνδρες κάθε ηλικίας, κάθε τάξης, κάθε επαγγέλματος.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τη στυτική δυσλειτουργία ως πρόβλημα των ηλικιωμένων ανδρών, οι στατιστικές δείχνουν ότι επηρεάζει τους άνδρες όλων των ηλικιών. Ορισμένες έρευνες υποδηλώνουν ότι κάπου στο 26 τοις εκατό των νέων περιπτώσεων προβληματικής στάσης πριν ή και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής εμφανίζονται σε άνδρες κάτω των 40 ετών.

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να εμφανιστεί για διάφορους λόγους. Στους ηλικιωμένους άνδρες, προκαλείται συχνά από προβλήματα υγείας. Τι γίνεται όμως με τους νέους, υγιείς άνδρες; Σε νεότερους άνδρες που δεν επηρεάζονται από καρδιαγγειακά νοσήματα και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, υπάρχει εξήγηση για τη στυτική δυσλειτουργία ή την ξαφνική στυτική δυσλειτουργία;

Ελλείψει σωματικών προβλημάτων υγείας, πρέπει να εμβαθύνουμε για να προσδιορίσουμε την αιτία. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι για πολλούς άνδρες, οι ψυχολογικοί παράγοντες είναι εξαιρετικά σημαντικοί στην ανδρική ερωτική επάρκεια.

Η στυτική δυσλειτουργία ποικίλλει σε βαρύτητα. Για μερικούς άνδρες, είναι μια περιστασιακή ενόχληση που μπορεί να εμποδίζει το σεξ κάθε τόσο. Για άλλους, μπορεί να είναι ένα σοβαρό, μακροχρόνιο πρόβλημα που έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ικανότητα του ατόμου να απολαμβάνει το σεξ.

Όταν η στυτική δυσλειτουργία σχετίζεται με ένα ψυχολογικό πρόβλημα, αναφέρεται ως ψυχολογική στυτική δυσλειτουργία. Μια πληθώρα παραγόντων μπορεί να συμβάλουν όπως: άγχος, είτε γενικευμένο είτε ειδικά σχετιζόμενο με το σεξ, φόβος για σεξουαλική αποτυχία ή κακή σεξουαλική απόδοση, αισθήματα ενοχής για τη σεξουαλική δραστηριότητα, στρες γύρω από το σεξ ή χρόνιο στρες που σχετίζεται με άλλα θέματα, κατάθλιψη και άλλες διαταραχές της διάθεσης, προβλήματα σχέσεων, υπερβολική κατανάλωση πορνό, χαμηλή αυτοεκτίμηση.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X