Fragilemag

Survivor All Star – Η κουλτούρα των άδειων

Survivor All Star – Η κουλτούρα των άδειων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γιάννης Παναγόπουλος

Η θριαμβευτική επανεκκίνηση του Survivor All Star στις 8 Ιανουαρίου 2023 είναι ένα ραντεβού με μια οδυνηρή πραγματικότητα. Το άνυδρο λάιφ στάιλ, η κουλτούρα των άδειων είναι παρούσα και καλά υποστηριζόμενη από τον Σκάι. Το κανάλι του Φαλήρου έχει αναλάβει δύο εργολαβίες. Τα πρωινά έχουμε τα Βορειοκορεάτικου στυλ φιλοκυβερνητικά κηρύγματα του ντουέτου Πορτοσάλτε – Οικονόμου, τα βράδια έχουμε κάτι σαν τηλεοπτικό σεμινάριο αφαίμαξης κάθε τύπου σκέψης του τηλεοπτικού κοινού με την προβολή ενός προγράμματος περιορισμένων διαλόγων.

Πώς βλέπεις το Survivor All Star; Εμείς νιώσαμε, στο σχεδόν πεντάλεπτο που αντέξαμε να το δούμε, λες και η οθόνη της τηλεόρασης πλημμύρισε από πρεζάκια της δημοσιότητας που έτρεχαν σε μια παραλία υπακούοντας σκηνοθετικές εντολές.

Η πραγματικότητα του Survivor δεν αφορά μόνο τους διαγωνιζόμενους, τον διαβόητο Τούρκο παραγωγό του και φυσικά το κανάλι που το προβάλλει. Ο Σκάι δεν χρειάζεται να δώσει εξετάσεις για τον αντιαισθητικό του οίστρο. Προσπερνά κάθε αντίπαλο τηλεοπτικό σταθμό στην υποτίμηση του κοινού. Τα νούμερα είναι συντριπτικά. Η πρεμιέρα του σόου καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό. Στο γενικό σύνολο το Survivor σημείωσε μέσο όρο 38,6%, φτάνοντας σε τέταρτο (00:15 – 00:30) μέχρι και το 46,4% ενώ σε ό,τι αφορά το δυναμικό κοινό, το ριάλιτι επιβίωσης είχε μέσο όρο 39,7%, ενώ ανέβηκε μέχρι και το 46% στο τέταρτο 00:15 – 00:30. Τι μένει μετά από αυτό; Ας ελπίσουμε πως οι υπόλοιποι τηλεθεατές, εκείνοι που δεν είδαν στην τηλεόραση το trash σόου του Σκάι, στέκονται πεισματικά αντίθετοι στον πολιτισμό του γυμναστηρίου, την αισθητική του fake νυχιού…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X