Fragilemag

Συνέντευξη | Ο Cayetano μας ξεναγεί στο νέο του άλμπουμ «A Million Faces»

Συνέντευξη | Ο Cayetano μας ξεναγεί στο νέο του άλμπουμ «A Million Faces»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη: Γιάννης Παναγόπουλος

Η μουσική του έσκασε στ’ αφτιά μου όταν το My Space ήταν ενεργό, όταν οι djs στα κλαμπ δεν έπαιζαν μουσική από τους υπολογιστές τους, όταν η αναβίωση του βινυλίου δεν ήταν καν ιδέα. Μπορώ να σκεφτώ και άλλα τέτοια που στην εποχή της άυλης τέχνης φαντάζουν αρχαιολογία αλλά η σχέση με τη μουσική που κυκλοφορεί ο Cayetano έχει μόνο ημερομηνία έναρξης.

Από εκείνη την περίοδο που όλοι είχαν δουλειά, που στην τηλεόραση έπαιζαν διαφημίσεις για διακοποδάνεια και αποδράσεις λονγκ γουίκεντ στο Μανχάταν έγιναν πολλά, άλλαξαν πολλά. Τι έμεινε ίδιο; Για εκείνον, τουλάχιστον, η ανάγκη για δημιουργία δεν έσβησε ποτέ. Τι τα λέω όλα αυτά; Αυτή η συνέντευξη δεν έχει να κάνει μόνο με το νέο άλμπουμ του Cayetano «A Million Faces» που κυκλοφόρησε στις 7 Οκτώβρη. Έχει να κάνει με κάθε στιγμή που περάσαμε εσύ ή εγώ ή εμείς ακούγοντας την, άλλες φορές ατμοσφαιρική, electro jazz του και, άλλες, το εκλεκτικό progressive rock του.

Ο Γιώργος Μπρατάνης, ο Cayetano δηλαδή,  έχει κυκλοφορήσει άλμπουμ αναφοράς για την αγγλόφωνη ελληνική μουσική σκηνή. Καθόλου τυχαία εκείνο που λέγονταν Back Home (2010) πήρε διθυραμβικές κριτικές από περιοδικά που ρυθμίζουν το γούστο του electro dance ήχου όπως το DJ mag. Και φυσικά δεν ξεχνάμε τη Melanie (2019) με τις τέλειες μελωδικές του γραμμές. Στη διάρκεια της πορείας του στη μουσική ο Γιώργος έφυγε από τη Θεσσαλονίκη, πέρασε από τη Βαρκελώνη, έζησε στην Αθήνα, μετακόμισε για λίγο στην Κίνα, πέρασε από το Μεξικό, γύρισε στην Αθήνα και σήμερα ζει με το ένα πόδι στην πόλη και το άλλο λίγο βορειότερα της. Είναι πατέρας πια.

-Από το άλμπουμ Melanie έως αυτό που κυκλοφόρησες προσφατα A Million Faces πέρασαν, αν δεν κάνω λάθος, τρία και κάτι χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα τι έκανες;

Ενώ είχα την εντύπωση ότι με τη “Melanie” έκλεινε ένας μεγάλος κύκλος -καλλιτεχνικά και προσωπικά μιλώντας- αποδείχθηκε ότι όχι μόνο δεν έκλεισε αλλά τα τελευταία χρόνια, ακόμη και εν μέσω καραντίνας, νιώθω πιο δημιουργικός και ενεργός από ποτέ! Στο διάστημα αυτό, πέρα από πολλή μουσική, με αποκορύφωμα την κυκλοφορία του “A Million Faces”, εντρύφησα στο Sound Design για εικόνα κυρίως και επίσης ξεκίνησα τη διοργάνωση κάποιων επιτυχημένων σεμιναρίων μουσικής παραγωγής. Μάλιστα για το τελευταίο θα έχουμε να πούμε πολλά -και καλά- σύντομα.

διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X