Fragilemag

Θεατρικές πρεμιέρες της Εβδομάδας 1-7 Νοεμβρίου: Σαίξπηρ, Μπέκετ, Ουίλιαμς – Γάκης, Λιβαθινός, Παπασπηλιόπουλος

Θεατρικές πρεμιέρες της Εβδομάδας 1-7 Νοεμβρίου: Σαίξπηρ, Μπέκετ, Ουίλιαμς – Γάκης, Λιβαθινός, Παπασπηλιόπουλος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κώστας Β. Ζήσης

Με τον ίδιο ακατάπαυστο ρυθμό συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα οι νέες πρεμιέρες της θεατρικής Αθήνας. Τριάντα παραστάσεις , ξεκινάν με αρκετές –είναι αλήθεια- επαναλήψεις.

Αυλαία θα ξανασηκώσουν για φέτος «Η θηλιά» στο Αθηνά, «Ο Θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» στο Αλκμήνη, η μουσικοθεατρική «Κοινή Ησυχία» στο Διάνα και η «Φαίδρας ‘Ερως» της Σάρα Κέιν στο θέατρο Σφενδόνη. Επανέρχεται «Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα» στο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου και οι «100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω» στο Red Jasper Cabaret Theatre. Ο «Γυάλινος κόσμος» από τον Γιώργο Νανούρη μεταφέρεται στο Αλκυονίς (στο Εθνικό πέρσι παίχτηκε μόνο διαδικτυακά). Θα ξαναδούμε οπωσδήποτε, τις «Γειτονιές του κόσμου» από τη Νάντια Δαλκυριάδου στο θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής, για να μεταφερθούμε στον γεμάτο ποίηση και αγώνα κόσμο του Γιάννη Ρίτσου.

Από τις νέες παραγωγές, αναμένουμε την επιστροφή του Στάθη Λιβαθινού στο ελεύθερο θέατρο μετά τη θητεία του στο Εθνικό, βεβαίως με ρωσικό έργο στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής. Ο Ορφέας Αυγουστίδης σε μονόλογο αφιερώνεται στον πολύ σπουδαίο Τούριγκ, ο Κώστας Γάκης θα μας πει την «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό», ενώ ο Θανάσης Δόβρης με ένα σημαντικό team ηθοποιών θα ανεβάσει Σαίξπηρ και «Μακμπέθ» στο Υπόγειο του Τέχνης. Η «Υποχώρηση από την Μόσχα» θα ανέβει στο Αργώ από τον Αλέξανδρο Κοέν και το γεμάτο ίντριγκα «Σλουθ» στο Από Μηχανής Θέατρο. Θα πρέπει οπωσδήποτε στα highlights της εβδομάδας να συμπεριλάβουμε τη συνεργασία του Δημήτρη Καταλειφού με το Σύγχρονο Θέατρο με Μπέκετ, και το πολύ σπουδαίο έργο «Ευαίσθητη ισορροπία» του Άλμπυ το οποίο θα δούμε μετά από πολλά χρόνια αυτήν την φορά από τον Αντώνη Αντωνίου.

Έργο του Τένεσι Ουιλιαμς που δεν έχει ξαναπαιχτεί στην Ελλάδα επέλεξε ο Γιάννης Νταλιάνης για τον Φούρνο, παράσταση επηρεασμένη από το έργο του Τέννεσι Ουίλιαμς θα ανεβάσουν οι The young Kill. Με έμπνευση από τον Τσάρλι Τσάπλιν ο Γιάννης Παναγόπουλος στοRed Jasper Cabaret Theatre, στο ίδιο θέατρο η Μαίη Σεβαστοπούλου θα μας αφηγηθεί ιστορίες γυναικών, ενώ τέσσερα μονόπρακτα του Θερβάντες θα δούμε στο θέατρο Μεταξουργείο.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X