Fragilemag

Το μέρος που ο Serge Gainsbourg ονόμαζε σπίτι στο Παρίσι

Το μέρος που ο Serge Gainsbourg ονόμαζε σπίτι στο Παρίσι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Το σπίτι του Serge Gainsbourg βρίσκεται στον αριθμό 5 της Rue de Verneuil, στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού. Δεν είναι δύσκολο να το εντοπίσει κανείς. Οι εξωτερικοί τοίχοι καλύπτονται με γκράφιτι που σχεδιάστηκαν από θαυμαστές προς τιμήν του καλλιτέχνη. Από τον θάνατό του, στις 2 Μαρτίου 1991, το σπίτι αυτό έχει γίνει ένας τόπος μνήμης.

Ο Serge Gainsbourg το 1958

Ο Gainsbourg κατοίκησε στο μικρό σπίτι στην περιοχή Saint-Germain για πρώτη φορά το 1967, έχοντας την πρόθεση να το μοιραστεί με την τότε σύντροφό του, Μπριζίτ Μπαρντό, η οποία όμως τον εγκατέλειψε τρεις μήνες αργότερα. ‘Ήταν με την Τζέιν Μπίρκιν στη συνέχεια που έζησαν μαζί εκεί για αρκετά χρόνια. Ο τραγουδιστής ανακαίνισε το σπίτι εμπνευσμένος από τη δεκαετία του 1950 και το έργο του Σαλβαντόρ Νταλί. Όλοι οι τοίχοι του εσωτερικού είναι βαμμένοι μαύροι. Ο Gainsbourg έβρισκε κατευναστική την επιρροή του μαύρου, ώστε να αντιμετωπίζει την ατελείωτη δραστηριότητα στον εγκέφαλό του.

Με την Μπριζίτ Μπαρντό

Κάθε αντικείμενο από την τεράστια συλλογή του ήταν τοποθετημένο σε συγκεκριμένη θέση από τον ίδιο και, σύμφωνα με την Μπίρκιν, o Gainsbourg μπορούσε να καταλάβει αμέσως, αν κάτι είχε μετακινηθεί ή κάποιος είχε κάτι αγγίξει. Ο Serge Gainsbourg συνήθιζε επίσης να ζει όλη μέρα με τα φώτα αναμμένα.

Ο Serge Gainsbourg στο σπίτι της Rue de Verneuil. Εικόνα Tony Frank πηγή: artsper

Στον ταλαντούχο Γάλλο τραγουδοποιό δεν άρεσαν τα chansons. Έλεγε ότι ήταν μια «κατώτερη» τέχνη, σε αντίθεση με τη ζωγραφική, την τέχνη δια μέσου της οποίας ήθελε να κατανοήσει τον εαυτό του. Παρ ‘όλα αυτά, έγινε διάσημος ως τραγουδιστής και μάλιστα ως τραγουδοποιός των γαλλικών chansons. Το τραγούδι του “Poupée de cire poupée de son” εκτόξευσε τη φήμη του. O Gainsbourg δημιούργησε την εικόνα ενός Poète Maudit (καταραμένου ποιητή) που του άρεσε να προκαλεί. Γοήτευσε πολλές τραγουδίστριες και ηθοποιούς που ήταν διάσημες για την ομορφιά τους, όπως η Μπριζίτ Μπαρντό και η Τζέιν Μπίρκιν, με την οποία απέκτησε μια κόρη, την ηθοποιό Charlotte Gainsbourg.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X