Fragilemag

Τόλης Φασόης – Το παρόν, το παρελθόν, οι Sharp Ties, ο David Bowie

Τόλης Φασόης – Το παρόν, το παρελθόν, οι Sharp Ties, ο David Bowie
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Από τον Γιάννη Παναγόπουλο //

εικόνα ανοίγματος: Panos Skordas-takis

Sharp Ties. Tο μεγαλύτερο ερωτηματικό της αγγλόφωνης ελληνικής σκηνής. Ήταν μια μπάντα που τα είχε όλα. Ρεφρέν που θα τραγούδαγες στο αμάξι οδηγώντας. Τραγουδιστή, τον Τόλη Φασόη, μεγαλωμένο στην Νότια Αφρική που μιλούσε σωστά αγγλικά. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 οι συναυλίες τους ήταν sold–out. Το κομμάτι τους “Get That Beat”, από το ομώνυμο πρώτο άλμπουμ, έγινε μανία. Ακουγόταν παντού. Από New Wave τρύπες μέχρι κλαμπ της παραλιακής με παρκαδόρους και τα σχετικά. Και μετά; Μετά κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Safari Boys». Και μετά; Μετά χάθηκαν.

Οι Sharp Ties live στο Θέατρο Βρετάνια το 1981

Η δισκογραφική εταιρεία που είχε υπογράψει συμβόλαιο μαζί τους δεν κατάλαβε ποτέ πως είχε χρυσό στα χέρια της. Η πορεία του γκρουπ έσβησε παρέα με τις ταινίες των ηχογραφήσεών τους. Ο Τόλης Φασόης μπορεί να θυμηθεί πολλές ιστορίες από εκείνη την εποχή. Συχνά τις ολοκληρώνει απλώνοντας γλυκόπικρα χαμόγελα. Δεν έχει άδικο όταν λέει, επιστρέφοντας στις μέρες των Sharp Ties, πως οι παράγοντες των δισκογραφικών εταιρειών μάλλον κοιτούσαν με αμηχανία την επιτυχία τους. Ο Τόλης είναι σίγουρος πως δε θέλει να γυρίσει τον χρόνο πίσω.

Λίγο πριν την συναυλία στο Sporting το 1981

– Οι Sharp Ties προσγειώθηκαν στη δισκογραφία με ένα υπέροχο χιτ το “Get That Beat”. Θυμάσαι ποια ήταν η σημαντικότερη στιγμή της προετοιμασίας του;

– Ακόμα θυμάμαι εκείνη τη στιγμή μάχης ανάμεσα στο συγκρότημα και εμένα πως πρέπει να υπάρξει παύση πριν τις δύο πρώτες λέξεις: “Daddy Says” στο κομμάτι “Get That Beat”. Μάλλον είχα δίκιο.

– Πόσο έτοιμη ήταν η Ελλάδα να υποδεχτεί τους Sharp Ties;

– Χαχαχαχα… δεν έχω ιδέα για αυτό. Αυτό, όμως, που γνωρίζω ήταν πως οι χιλιάδες νέων που αγόρασαν το άλμπουμ μας ήταν κάτι παραπάνω από έτοιμοι…

Live στις «Μούσες» το 1984. Την εποχή που ο Νίκος Καρβέλας έπαιζε πλήκτρα στην μπάντα

– Τι δεν θέλεις να θυμάσαι από εκείνη την εποχή;

-Ήμασταν νέοι και κάναμε πραγματικά αυτό που αγαπούσαμε. Η μουσική έδινε νόημα στα πάντα γύρω μας. Η αργή αλλά σταθερή άνοδος του Πα.Σο.Κ. στα πράγματα και, ταυτόχρονα, η μανία του να μπει στον κόσμο της μουσικής, με τον δικό του άγαρμπο τρόπο, μάς άφησε μια δυσάρεστη γεύση.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X