Fragilemag

Τζέιμς Ντιν – Το μελαγχολικό είδωλο

Τζέιμς Ντιν – Το μελαγχολικό είδωλο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα και τις στιγμές που χαμογελούσε το βλέμμα του δεν άλλαζε μορφή. Παρέμενε παγωμένα μελαγχολικό. Παρά το γεγονός ότι πρωταγωνίστησε σε μόλις τρεις κινηματογραφικές ταινίες πριν τον πρόωρο θάνατό του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε ηλικία 24 ετών το 1955, ο Τζέιμς Ντιν αναδείχθηκε σε διαχρονικό αστέρι πρώτου μεγέθους.

Ο ηθοποιός που γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1931, έγινε γνωστός για τις ερμηνείες του. Και παρόλο που έχουν περάσει πολλά χρόνια από τον θάνατό του, ο Ντιν συνεχίζει να είναι μέτρο σύγκρισης και πρόσωπο αναφοράς στον κόσμο της υποκριτικής τέχνης.

1. Η πρώτη επαγγελματική δουλειά του Τζέιμς Ντιν ήταν για μια διαφήμιση της Pepsi

Όταν ο Ντιν ήταν μόλις εννέα ετών, η μητέρα του πέθανε από καρκίνο και ο πατέρας του τον έστειλε να ζήσει με τη θεία του και τον θείο του σε μια φάρμα κοντά. Στο σχολείο διακρίθηκε για τις εξαιρετικές αθλητικές του επιδόσεις. Όταν αποφοίτησε το 1949, ταξίδεψε στην Καλιφόρνια για να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής, ενώ παράλληλα φοιτούσε στο Κολλέγιο της Σάντα Μόνικα. Ο πρώτος ρόλος που πήρε πιθανότατα δεν ήταν στο επίπεδο του ταλέντου του. Επιλέχτηκε για μια διαφήμιση της Pepsi, όπου μαζί με άλλους χόρευε και διασκέδαζε γύρω από ένα τζουκ μποξ. Πληρώθηκε μόλις 30 δολάρια για τη δουλειά.

2. Εργάστηκε σε πάρκινγκ

Ο Ντιν μετακόμισε από το Κολλέγιο της Σάντα Μόνικα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες, όπου σπούδασε θέατρο, αλλά σύντομα τα παράτησε. Στη συνέχεια έπαιξε μια σειρά από δευτερεύοντες ρόλους σε ταινίες, όπως το Δύο Ναύτες και ένα Κορίτσι του 1952, μια κωμωδία των Ντιν Μάρτιν και Τζέρι Λιούις. Ο Ντιν ωστόσο εξακολουθούσε να μην μπορεί να επιβιώσει αποκλειστικά από τον κινηματογράφο και εργαζόταν ως υπάλληλος πάρκινγκ για τα στούντιο CBS, μέχρι που μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1951 για να σπουδάσει κοντά στον διάσημο δάσκαλο υποκριτικής Λι Στράσμπεργκ…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X