Fragilemag

Βανέσα Ρεντγκρέιβ – Υποκριτική και ακτιβισμός

Βανέσα Ρεντγκρέιβ – Υποκριτική και ακτιβισμός
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανίδα ηθοποιός, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, είναι πιθανώς περισσότερο γνωστή στο ευρύ κοινό για τους ρόλους της σε ταινίες όπως το Blow-Up, Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές, Τζούλια και το Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ. Η καταξιωμένη και διάσημη ηθοποιός υπήρξε υποψήφια για έξι Όσκαρ.

Η υποκριτική είναι μια οικογενειακή παράδοση για τους Ρεντγκρέιβ αλλά, σαφώς, η Βανέσα είναι αυτή που διακρίθηκε περισσότερο. Και τα δύο αδέρφια της, η Λιν και ο Κόριν, ήταν επίσης ηθοποιοί. Καριέρα ηθοποιού ακολούθησαν και οι κόρες της, η Νατάσα Ρίτσαρντσον και η Τζόελι Ρίτσαρντσον. Ο πατέρας της, Μάικλ Ρεντγκρέιβ, και η μητέρα της, Ρέιτσελ Κέμπσον, ήταν πολύ δημοφιλείς ηθοποιοί στην εποχή τους. Και οι δύο παππούδες της Βανέσα ήταν επίσης ηθοποιοί.
Η ζωή της διάσημης καλλιτεχνικής οικογένειας μόνο συμβατική δεν ήταν. Οι Ρεντγκρέιβ υπήρξαν πάντα ρηξικέλευθοι και πρωτοποριακοί. Ο πατέρας της ηθοποιού Μάικλ, αλλά και ο πρώτος της σύζυγος ήταν ανοιχτά αμφιφυλόφιλοι σε μια περίοδο που κάτι τέτοιο δεν ήταν κοινωνικά αποδεκτό.

Η Βανέσα γνώρισε τον μελλοντικό της σύζυγο Τόνι Ρίτσαρντσον όταν ήταν ακόμα πολύ μικρή. Η μητέρα της τον είχε μαθητή εκείνη την εποχή. Η συνάντησή τους είχε μια βαθιά επίδραση στο ταξίδι της ηθοποιού προς την αυτογνωσία και την προσωπική και καλλιτεχνική εξέλιξη.

Blow Up

•Η Ρεντγκρέιβ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της πρώιμης καριέρας της τελειοποιώντας την τέχνη της στη σκηνή. Εμφανιζόταν συχνά σε σεξπηρικά έργα που της έδωσαν τεράστια εμπειρία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της έχει ως στόχο να εναλλάσσει τον χρόνο της ανάμεσα στην κινηματογραφική οθόνη και τη θεατρική σκηνή. Έχει κρατήσει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε περισσότερες από 35 παραγωγές στο ιστορικό West End του Λονδίνου.

Το 1958 έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη σε μια ταινία με τίτλο Behind The Mask, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο πατέρας της. Ο πρώτος της πρωταγωνιστικός ρόλος ήρθε αρκετά αργότερα το 1966 στην κωμωδία Μόργκαν – Ο τρελός Εραστής. Αυτή η ερμηνεία τής χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο φεστιβάλ των Καννών. Το 1966 πρωταγωνίστησε ακόμα στην ταινία Blow-Up του Μικελάντζελο Αντονιόνι. Η Ρεντγκρέιβ πρωταγωνίστησε στο πολύ επιτυχημένο μιούζικαλ Κάμελοτ του Τζος Λόγκαν, σε μια από τις πιο καθοριστικές στιγμές της καριέρας της. Μετά το Κάμελοτ, πρωταγωνίστησε στο φιλμ Ο Πύργος των Εραστών στο πλευρό του Ιταλού ηθοποιού Φράνκο Νέρο, ο οποίος έγινε σύντροφός της μέχρι και σήμερα. Η δεύτερη υποψηφιότητα για Όσκαρ ήρθε για την ερμηνεία της ως Ισιδώρα Ντάνκαν στο φιλμ του 1968 Ισιδώρα.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X